Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KocieOko87

Czy mozliwe ze bede mama?? Zestawienie tabletek z ziolami. Prosze o porade.

Polecane posty

Gość KocieOko87

Witam. Sprawa wyglada nastepujaco... Od jakiegos czasu (kilka mies.) przyjmuje tabletki Yasminelle. Dn. 16 maja wzielam ost. tabletke gdzie dnia 17 maja nastapilo krwawienie i byl to 1 dzien 7-dniowej przerwy. Wspomne ze 2 mies wczesniej w trakcie 7-dniowej przerwy nie dostalam miesiaczki i odczuwalam dosc silne bole w prawym jajniku. Poszlam do gina i okazalo sie ze mam calkiem spora torbiel na prawym jajnku dostalam wiec luteine na wywolanie miesiaczki i kiedy sie zaczela wzielam pierwsza pigulke. Pod koniec opakowania dostalam dziwnych plamien,krwawienia wlasciwie nie wiem jak to nazwac i trwalo ono tydzien (krew miala kolor brazowy) bralam pigulki do konca i wlasnie wtedy nadeszla 7 dniowa przerwa gdzie mialam to krwawienie. Czyli jak by na to nie patrzec wg mojego kalendarzyka trwalo ok 14dni a nie w trakcie 7-dniowej przerwy kilka dni jak zwykle. W dodatku w trakcie przerwy zaczelam przyjmowac kapsulki z wyciagiem z dziurawca. 300mg co odpowiada 0,9mg Hypericin. Kapsulki te przyjmuje 3 razy dziennie,teraz juz z tabletkami anty. Czy taka ilosc dziurawca moze wplynac na oslaienie antykoncepcji?? Jak bardzo?? Dzis jestem w 6-dniu przyjmowania tabletek anty i dziurawca. Wspolzylam dnia 3i4i7 przyjmowania tabletek anty i kapsulek z dziurawca. Czy jest mozliwosc ze moglam zajsc w ciaze?? Obserwujac moj sluz ma taki kolor oraz konsystencje jak w dni nieplodne,wiec wydaje mi sie ze dzialanietabletek nie zostalo oslaione. Czy ktoraz z was zna kobiete ktora w podobny sposob zaszla w ciaze badz biorac tabletki??? Prosze o porade. Dziekuje bardzo za odp oraz pozdrawiam.

Gość KocieOko87
Bardzo prosze o rade.

Gość KocieOko87
???

Gość KocieOko87
up

Gość KocieOko87
.

Gość :P LOLKOWATA
wydaje mi sie ze zawsze jest ryzyko zajscia w ciaze. Nawet jak sie zabezpiecza. Znam osobe ktora zaszla w ciaze chociaz uzywala tabletek + prezerwatyw :P

raczej mamą nie będziesz,to całe zestawienie leków+te krwawienia-to nie ciąża

Gość ja78
Wg mnie jest ryzyko, dziurawca nie powinno sie pic przy stosowaniu anty. Ale jaka jego ilosc zaburza dzialanie tabletekk tego Ci nikt nie powie.

Gość KocieOko87
LOLKOWATA No Co Ty?? Uzywajac prezerwatywy i pigulek anty?? To chuba niemoliwe?? :) Ja to na wlasne zyczenie zawinilam bo nie doczytalam ulotki a i lekarz tez nie pytal czy cos stosuje i zapisal kuracje dziurawcem co podobno bardzo oslabia dzialanie antykoncepcji. Jak bedzie dzidzia to bedzie :) Chcialam jeszcze poczekac ale jak sie przytrafi teraz to tez bede szczesliwa. Mam tylko nadzieje ze nie zaszkodza jej tabl.

Gość adinnaaaa
a kto ci przepisal te tabletki z dziurawca?

Gość KocieOko87
Robwalka Doczytaj dokladnie. Krwawienia byly wczesniej,wiec nie maja nic do rzeczy.

Gość adinnaaaa
dla mnie te tabletki to jakas porazka. cudawianki sie po nich dzieja.

Gość KocieOko87
Rodzinny na stres i problemy z zoladkiem mi przepisal i jesli nie pomorze to mam sie zglosic do gastrologa.

wiesz sama miałam torbiel na prawym jajniku,płodność jest wtedy ograniczona-torbiel ot tak sobie nie mija,to powraca co miesiąc-zabierz się za leczenie bo wydaje mi się,że to jest przyczyna!jedne torbiele się wchłaniają,a inne pękają i wtedy jest krwawienie jak podczas miesiączki

Gość KocieOko87
adinnaaaa Ale masz na mysli Yasminelle??? Dlaczego cudawianki???

Gość KocieOko87
Robwalka Torbiel mialam pierwszy raz w zyciu. Ale wydaje mi sie ze jest juz ok poniewaz mni nie boli tak bardzo jak wczesniej. Niedlugo mam wizyte kontrolna wiec bede wiedziala cos wiecej. A jak przebiega leczenie torbieli i czym?? Ja po za tabl anty nic na torbiell nie dostalam.

Gość KocieOko87
???

no właśnie lekarz przepisuje anty żeby nie było owulacji bo stąd ta torbiel się bierze-zobaczysz co powie tobie na kontroli,ja miałam laparoskopię,poza tym bardzo długo leczyłam bezpłodność-od 2000 roku(urodziłam córkę) do 2008 roku(ciąża obumarła),a teraz jestem a właściwie powoli kończę 7 miesiąc ciąży

Gość KocieOko87
hallo,hallo dziewczyny??

Gość KocieOko87
Robwalka Ale u mnie byla ta torbiel stosunkowo niewelka i powiedzial ze operacji raczej nie bede miec bo sama sie wchlonie.

Gość KocieOko87
up

Gość KocieOko87
.

Gość KocieOko87
Dziewczyny wlasnie robilam test i okazalo sie ze nie jestem w ciazy. Robilam ten o czulosci 10mIU na 6 dni przed krwawieniem z odstawienia,wiec juz chyba powinien wyjsc wiarygodnie??

Gość KocieOko87
...

Gość KocieOko87
up

Gość m.a.l.a.Miiiii
.