Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julka181

Ciąża po poronieniu

Polecane posty

Gość julka181

Witajcie, mam pytanie do dziewczyn , które poroniły we wczesnym etapie ciąży (ja w 4-5 tygodniu rok temu)? Dziś dowiedziałam się , że jestem w ciąży :))))))))))) Mam wysoką betę i test oczywiście pozytywny. Ale oczywiście stresuję się bardzo , po tym co przeszłam kiedyś.. Czy któraś z Was miała podobnie ??? I jak się potoczyła u Was ciąża p wcześniej przebytym pronieniu??

u mnie od 2008 roku kiedy ciąża obumarła(zabieg łyżeczkowania),zaszłam w ciążę w grudniu ubiegłego roku-długo cierpiałam na bezpłodność,teraz jestem prawie w 7 miesiącu ciąży i jak na razie wszystko jest ok. i oby tak zostało!!!

Julka - gratuluje i trzymam kciuki! Mi ciąża obumarła gdzieś koło 7-8 tygodnia a dowiedziałam sie dopiero przy poronieniu w 14 tygodniu. To było rok temu a teraz jestem w 7 miesiącu :-)) Staraj się nie stresować bo to dobrze nie robi ale wiadomo, że człowiek się podświadomie obawia i odlicza dni i tygodnie. Ale będzie dobrze! bardzo dużo kobiet traci pierwsze ciąże - ja byłam w szoku jak mnie znajome zaczęły pocieszać i okazywało się, że prawie każda to przeżyła. Powodzenia!

Gość julka181
Dzięki bardzo za odpowiedzi. Staram się nie stresować.... chociaz jeszcze mam taki odruch za każdym razem jak jestem w toalecie czy nie mam krwawienie... wiem ,że to chore... bo mój stres w niczym nie pomoże. Postaram się wyluzować... co ma być to będzie.

Julka mysl pozytywnie bo to wazne. Wiele kobiet traci wczesnie pierwsza ciaze i druga donosi bez problemu. Powodzenia.

Gość mijan
Robwalka - u mnie bylo podobnie. W 2009 poronilam w 9tc i dlugo sie staralismy pozniej o dziecko, a teraz jestem w 32 tc i wszystko jest ok. Z tym ze w tej ciazy od poczatku bralam do 21tc duphaston, bo pojawily sie krwawienia i wyladowalam w szpitalu. julka181 - trzymam kciuki! Bedzie dobrze. Tez caly czas patrzylam czy nie krwawie., bo sie balam kolejnego poroniania. Po usg polowkowym dopiero sie uspokoilam

mijan z tym że 1999 roku bez problemu zaszłam w ciążę w 3 cyklu starań,ciąża podręcznikowa,córka urodziła się w styczniu 2000 roku,poród cc(położenie miednicowe),po porodzie zaczęłam chorować na torbiele na jajnikach,żeby nie mieć owulacji(przy tym rosną torbiele)lekarz zaproponował mi zastrzyki anty DEPO-PROVERA nie wiedziałam,że upośledzają także późniejszą płodność-zastrzyki rozpieprzyły mi całe cykle-po długim czasie w 2008 roku zaszłam w ciążę(nie wiedziałam,że zaszłam a zachorowałam na ostrą anginę),wysoka gorączka,silne antybiotyki itd.po chorobie dowiedziałam się o ciąży,później na badaniu kontrolnym w 13 tyg okazało się,że serduszko już nie bije!