Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwwwwwdddddddddd

PYTANIE DO OSÓB Z TRĄDZIKIEM

Polecane posty

Gość wwwwwwwdddddddddd

słuchajcie,mam pytanie. Od klimatu w szkole moja niegdyś idealna cera zmieniła się ,zaczęły wyskakiwać mi niespodzianki. Na ten moment stosuję zineryt od 5 dni przepisany przez dermatologa. Pryszczy właściwie brak,jedynie plamy na brodzie nietsety po wyciskaniu :/ no i wiem,że jest zasada NIE WYCISKAJ. A co jeśli na czole jest nie duży ale bardzo wypukły pryszcz,w dodatku wysuszony już,którego smaruje 3 dzień i nie znika. Czy faktycznie on jeszcze da rade w ogóle się wchłonąc czy lepiej takiego pryszcza delikatnie wycisnac? Dodam ,że on juz jest taki ze wystarczy nacisnac leciutko opuszkami palców i juz pryszcza niema. Proszę o odpowiedz ludzi tylko,którzy "Wiedzą" o co chodzi w tym temacie,nie obchodzą mnie docinki ludzi z nieskazitelną cerą itp

Gość no najlepiej jest
właśnie nie wyciskać, ale jeśli nie możesz wytrzymać to rób to przez wacik czy chusteczkę i potem od razu dezynfekuj. A na same ślady po trądziku używałam Acne Derm i zwykle pomagało.

Gość no najlepiej jest
A jak pryszcz jest wysuszony to już razcej nie ma co się wchłonąć. Zostanie taki strupek i albo go zdrapiesz albo poczekasz aż sam odejdzie.

Gość wwwwwwwdddddddddd
Dziękuję :) no właśnie stwierdziłam,ze skoro jest wysuszony to już lepiej wycisnąć delikatnie niż to tam trzymać,bo zdrapę to za dwa dni a okaże się ,że rozniosę te bakterie po całej twarzy wraz z kremem

Gość wwwwwwwdddddddddd
szkoda mi trochę,bo tyle już go trzymałam i myślałam,że nie ulegne pokusie. No ale z dwojga złego lepiej wycisnąć po 4 dniach kiedy wystarczy raz dotknac i wychodzi niż gnieść po 1 dniu kiedy jeszcze się buduje.. pocieszam sie :D