Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PriSmat

Dziecko u babci- trudna sprawa

Polecane posty

Gość PriSmat

Hej mam pytanie, czy byl ktos w sytuacji ze zostawil dziecko rodzicom a sam pojechal za granice do pracy albo sie uczyc?

Gość PriSmat
2,5 latka

Gość no znam ja
moja koleżanka zostawiła na 3 mc 3 miesieczne dziecko ale nie miala wyjscia pojechała zarobic wraca nie długo jest jej ciezko bez dziecka

Gość no znam ja
2,5 letnie bym nie zostawiła

Gość PriSmat
ja ogolnie jestem w anglii z dzieckiem, ale chce zaczac szkole i chodzic do pracy, musze wyslac corke do polski do tesciowej, ale tak strasznie sie tego boje

Gość no znam ja
wysłać? tzn. samą

Gość maryhha
ja się chowałam u babci chyba z rok - nie było innego wyjścia niestety nic z tego nie pamietam :D

Gość PriSmat
ja chyba tez nie mam innego wyjscia, to jedyne jakie mi przychodzi na mysl, tylko chcialam sie zapytac jak inni przeszli taka rozlake

Gość kjuhygjuuu
na ile chcesz dziecko tam wysłać?

Gość PriSmat
no wlasnie nic z tego nie pamietasz, i o to mi chodzi ze jak ona bedzie miala z 15 lat to tez nie bedzie pamietala tego

Gość no znam ja
zawsze jest jakies inne wyjscie, moze cos wymyslisz , przecież do przedszkola mozesz zapisac dziecko. Co takie maleństwo ma powiedzieć a jak wiadomo dwulatek to nie niemowlę czuje i wszystko rozumie :(

Gość maryhha
opowiadali mi tylko, że zaczełam do babci mówic mama ale ja nie mam żadnych wspomnień z tego okresu, a krzywda na pewno mi się nie działa - ani u babci ani po powrocie od babci

Gość PriSmat
niewiem, na tyle ile bedzie szkola trwala, chyba ze uda mi sie powiedzmy po roku pogodzic szkole i prace i dziecko ale mysle ze tak na 2 lata

Gość grilowankooo
co wy piszecie?!! jak nie pamięta w tym wieku dziecko dobrze wie i tęskni

Gość PriSmat
Teraz chodzi do przedszkola a ja do pracy i ona tam jest do 18 a ja o 17 koncze prace, a wiec ledwo zdaze ja odebrac a co dopiero jak jeszcze szkola dojdzie, albo szkola albo dziecko ale przeciez to ze ona bedzie u babci to chyba dla niej lepiej niz jakby nawet miala caly dzien w przedszkolu siedziec

Gość no znam ja
2 lata ? no to u mnie odpada nawet bym nie pomyślała zostawić dziecka na tak długi okres Do przedszkola zapisz , nianie są

Gość PriSmat
nieno, i przedszkole i niania odpada. ale popatrzcie dziewczyny z drugiej strony jak bedzie wieksza to co lepiej bedzie jej jak bedzie miala wyksztalcona mame z dobra praca, czy mame ktora od rana do wieczora zapierdziela w fabryce ?

Gość PriSmat
co mam zrobic ?:(

Gość maryhha
dzieciak przeżyje, ważne żebyś ty o nim nie zapomniała i podtrzymywała kontakt oraz wróciła po niego wtedy kiedy się umawiałaś najwcześniejsze wspomnienia z dzieciństwa ma się z wieku około 4 lat

Ja też zostawiam córkę u babci ale jadę na miesiąc ona ma 5 lat na 2 lata chyba bym się nie odwarzyla

Gość cdfdd
ale mnie wkurza gadanie ludzi ktorzy maja wybor bo maja pieniadze. ja do 8 roku zycia widywalam rodzicow tylko w weekendy albo co 2 weekend i strasznie docenialam ten czas i odliczalam dni kiedy mama i tata wroca. nic mi sie nie stalo, a z rodzicami mam super kontakt.

Ja miałem z żoną coś takiego,że zostawiliśm dzieci z babcią,a sami musielismy jechać do innego miasta ,do pracy.Ale to był zaledwie miesiąc. Nastolatka-współczuje ci takich wrenych,zazdrosnych polaczków na twoim blogu,na serio.Sami wielce cwani bo anonimowi,nawet zdjęć swoich nie mają,Latwo się ocenia,jak samemu się nic nie pokazało.Ty przy najmniej masz odwagę się pokazać.Oni w necie kozaki ,a nieudacznicy w świecie.Na ulicy by nie podeszli i by tak nie powiedzieli.

Gość dfvchyhth
kumpela zostawila synka 3 letniego na pol roku.kiedy wrocil maly uciekl do babci nraczki..stydzil sie biedulek. mysle mozesz zostawic smialo . i tak dziecko nie bedzie pamietac tego.

Gość maryhha
no, dokładnie o tym pisze, ja do babci też wołałam mama :D będziesz po powrocie miała okres adaptacyjny na pewno, bo dla dzieciaka babcia stanie się mamą a ty taką ciotką ze słuchawki albo monitora

Gość PriSmat
Ale ja wiem ze to dla mnie bedzie cieższe niz dla niej, bo bedzie tam miala 5 babć które jaa kochaja i swiata po za nia nie widza a ja chce jak najszybcej zrobic ta szkole i pokazac im wszystkim ze jestem cos warta zrobic szkole znalesc prace i odrazu przyjechac po mała, a w miedzyczasie przeciez bede do niej latala kiedy tylko bede mogla

Gość PriSmat
ale w londynie sa ceny koszmarne za mieszkania chce jak najmniejszy pokoj zeby tylko tam isc sie wyspac bo bede i pracowac i sie uczyc, to ta opiekunka by musiala siedziec z nia 14 godzin dziennie, to juz chyba babacia niz opiekunka