Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elkaaaaaaaa

POMPA PALIWOWA

Polecane posty

Gość Elkaaaaaaaa

Witam...mam problem.Jak jade autem (OEPL VECTRA 16 B),okolo po 10 minuta jazdy,zaczyna mi cos piszczec...podobno to pompa paliwowa.Slychac to piszczenie w tylnim,prawym kole od strony pasazera.....czy moze ktos wie czy tzreba wymieni ta papompe czy mozna dac auto do naprawy.....w necie [pisza,ze naprawa duzo kosztuje;( Moze to nie pompa ?

Gość Elkaaaaaaaa
Podnosze Pewnie wszyscy ogladaja mecz ;P

Wątpie, że to pompa, jeżeli piszczenie w kole to może łożysko. Pompa kosztuje około 200zł...no chyba że do opla droższa, ale wątpie

Gość Elkaaaaaaaa
lietta2 - akurat jak wysiadlam z auta,pod domem,to przechodzili kolo mnie mechanicy (kolo mnie jest warsztata samochodowy) i zagadalam do nich....nie patrzyli nic na auto t;lyko pwiiedzieli,ze to pompa....tak tlyko chcialam zapytac sie forumowiczow,ktorzy znaja sie na autach bo ja sie nie znam...dziekuje za odpowiedz

Gość Elkaaaaaaaa
aha nie wiem czy to piszczy centralnie w kole czy kolo kola

na bank to nie pompa. Łożysko to raczej zaczyna huczeć po przekroczeniu 50km/h a wszelkie piski to mogą być hamulce np szczęki lubią piszczeć bo wycofali azbest. Samochód normalnie hamuje ? nie ściąga na jedną stronę? piszczeć też może gdy płyn hamulcowy lekko wycieka z cylinderka sprawdź czy płyn hamulcowy nie ubywa.

może też no wychodzić guma z wahacza sporo możliwości jest. Najlepiej gdyby ktoś to auto zobaczył na własne oczy wtedy łatwiej ocenić co się zepsuło.

Wiesz co...mechanikiem to ja nie jestem ale z tego co wiem to pompa paliwowa jest pod maskom...najlepiej pojedź do innego mechanika, bo coś mi się to kupy nie trzyma, a nie chcę Cię wprowadzać w błąd

Gość Elkaaaaaaaa
Dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi ;D ;D Ogladacie mecz.....ja tak ;D

Gość Elkaaaaaaaa
Aha musze dodac,ze jak przyjechalam do domu to nadal COS piszczalo.....jadac tez ale jak auto zgasilam to tez piszalo......ech......jeszcze raz dzieki za odp.

Gość Elkaaaaaaaa
OK OK dziekuje.....chyba Ci faceci z warsztatu smiali sie ze mnie skiroi powiedziseli,ze to pompa hehe albo to debile ;P

Gość Elkaaaaaaaa
Dodam,ze auto normalnie hamuje.nie niesie mnie na lewo badz prawo.....jutro odwiedze mechanika