Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ajutooo :(

Nie mogę zdjąć soczewki kontaktowej.

Polecane posty

Dziś dostałam próbne soczewki i facet mi pokazał co i jak ale miałam z tym problem i musiałam już wyjść bo następnego pacjenta już miał. Teraz siedzę, oglądam filmiki, czytam podpowiedzi i dupa. Nie umiem i już. Już mi się soczewki odwidziały :(.

Gość gogolinka
musisz być cieprliwa, powoli zdejmiesz. TO nie jest takie trudne , mi początkowo też długo z tym schodziło ale potem doszłam juz do wprawy. Soczewki to na prawdę świetna sprawa:)

Gość sdwdsdds
patrz w bok, przesun soczewke w kacik oka i wyjmij i bron boze nie patrz na swoje palce bo ci sie oko zamknie :)

Gość sdwdsdds
ja mialam problem przez 3 dni, teraz nosze soczewski 2 miesiac i czesto mam wiekszy problem z wsadzeniem, a wyciagniecie zajmuje mi doslownie 30 sekund. a przez te pierwsze 3 dni to meczylam sie po pol godziny na jedno oko BO PATRZYLAM NA SWOJE PALCE!

Gość powolutku popatrz w góre
dotknij oka znaczy teczówki, lekko przyciśnij i jedź w dół do dolnej powieki ,przy powiece wykonaj ruch jak na skoczniz dołu odbij prosto jakbyś była skoczkiem i skocznia się skończyła a ty własnie zaczełąś lecieć :D Wtedy złap a palce soczewke i zdejmij, bo się inaczej zroluje albo znowu wjedzie w teczówke. Mam nadzieje że pomogłam :P

Dzięki spróbuję tak zrobić :(. O efektach napiszę niebawem, o ile będą :(.

Gość gogolinka
ja jak zdejmuję to patrze w lusterko na oko:) i na soczewke. Potem ja palcem zsuwam na dół po czym ją łapie kciukiem i wskazującym i wyjmuję:)

Gość kkkkkkkkkkkkkppppppppp
srodkowym palcem odegnij dolna powiekę a palcami wskazujacym oraz kikiem złap soczewke-tak jakbys zgarniałą jej brzegi ku sobie. Oczywiście rówb wszystko przed lustrem.Tak ściągam soczewkki od początku a nosze je juz prawie 10 lat.To naprawde super sprawa-polecam z całego serca;) nauczysz sie, tez na początku sie bałam a oko samoczynnie sie zamykało jak zblizałam palce;)

Wszystko robisz równczesnie, palcami jednej ręki;)

Dupa, moje oko się buntuje i samo zamyka, już mnie wszystko boli i ryczeć mi się chce :(.

Próbuj, w koncu wyciagniesz. U mnie tez długo trwało

Gość sdwdsdds
nie denerwuj sie i nie zniechecaj :) poczekaj godzine i sprobuj znowu najwzyej sie porycz to sama wyplynie :) sprobuj tez zamknac oko i odkleic ja od oka, moze sie przykleila.

Nie przykleiła się, udaje mi się ją już zsuwać na białą część oka ale kolejny problem, nie umiem jej chwycić! Boże jaki ze mnie paralityk!

Gość namasha
jak juz ja zsuniesz na bialko oka to chywyc ja delikatnie opuszkami palcow jakbys chcila delikatnie cos uszczypnac

Gość gogolinka
musisz zrobić tak by ona sie choc troche zmarczyła, wtedy łatwiej Ci bedzie ją złapać, próbuj dalej:)

Odpoczywam chwilę i próbuję dalej, oko mam czerwone jak terminator, boli mnie, dzięki za wszystkie słowa otuchy :(.

Serio jest to zniechęcające, chyba wrócę do okularów :(.

Gość gogolinka
przestań, dasz radę można sie nauczyć:) potem bedziesz sie smiała z tego jaak to robiłaś:) dojdziesz do wniosku że to proste jest:)

A może powinnam zaopatrzyć się w przyssawkę?

Już mam dość, chcę się pozbyć tego gówna, nie zależy już mi na soczewce, więc może się zniszczyć, więc jak ją wywalić z oka? Wypłukać? Wiem, beznadziejny przypadek ze mnie.

Gość gość
Cześć. Nosiłem soczewki 7 lat i kiedyś dostałem jednodniowe soczewki, których zdjęcie zajęło mi chyba z godzinę; udało mi się je zdjąć ale soczewka tak przywarła że poczułem jakbym zerwał wierzchnią warstwę oka! Żeby ją zdjąć: po pierwsze, dobrze wymyj ręce, bo czeka Cię ciężka przeprawa. Poczekaj aż będą ABSOLUTNIE SUCHE. Nie nawilżaj oka, soczewka po kilku godzinach noszenia będzie dość sucha - i to dobrze. Delikatnie i powoli ściągaj ją tak jak zwykle (dotykając jej krawędzi kciukiem i palcem wskazującym i ściągając je do siebie), nie używaj siły, nie podważaj jej. Być może odklei się tylko jej część - nie ciągnij mocno tylko delikatnie - inaczej będzie bolało. Jeśli się tym zdenerwujesz, odpocznij. Nie ma innego rozwiązania. Co jest powodem? Zwykle nosiłem soczewki w rozmiarze 8.7 oraz 14.4. Trefna soczewka miała rozmiary 8.4 oraz 14.0. Po prostu była niedostosowana do rozmiaru oka. Poza tym soczewka powinna nieco przesuwać się na oku w ciągu dnia - dzięki temu nie będzie uwierała i łatwo ją zdejmiesz. Rozmiar Twojej rogówki zmierzy specjalista i da Ci odpowiedni rozmiar.

Gość gość
Męczylam sie ze zdjeciem tak dlugo aż oczy całe czerwone,w końcu poszłam do okulisty i jak czekalam w poczekalni zamknelam powieke i po powiece palcem przesunełam soczewke,pózniej druga i poszłam do domu,na razie nie próbuje zakładać bo mnie oczy bolą