Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Venkaa22

Chcialam zapytac o skuteczna antykoncepcje po ciazy? :)

Polecane posty

Gość Venkaa22

nie zaufam juz tabletka antykoncepcyjnym (chyba ze w polaczeniu z czyms+ przerywane stosunki:P ) , bo wlasnie dzieki zazywaniu tabletek harmonet za 2 miesiace okolo bede miala córeczke:) Chcialabym po ciazy zainwestowac w jakas skuteczniejsza antykoncepcje. Drugie dziecko nie wchodzi w gre i to przez dlugie lata do przodu nie moge sobie pozwolic na drugie dziecko, a nie oszukujmy sie ze zdrowy mlody czlowiek, ktoremu zalezy na bliskosci w zwiazku bedzie w stanie zrezygnowac z fajnej bliskosci dwojki ludzi jaka jest sex :P Chcialabym moc to robic ze spokojna glowa, bo gdybym znow byla w ciazy skrzywdzilabym to dziecko, nie majac warunkow na dwojke:)

Gość Venkaa22
?

Gość Venkaa22
w razie jakby sie ktos zaiteresowal to... zapytam o skutecznosc spirali hormonalnej ;)

Gość rozarozana
twierdzisz ze bralas tabletki jak bylo w ulotce codziennie itd. i zaszlas w ciaze ?

Gość Venkaa22
niestety tak:) no teraz juz moze nie niestety, bo nie mowie ze nie chce tego dziecka, ale nie planowalam go;) bralam , bardzo tego pilnowalam. bralam o 22 dziennie i mialam takie cos ze nawet jak mi sie zapomnialo to jak juz lezalam w lozku mi sie przypominalo i po nia wstawalam. raz w calej histori brania tych tabletek poszlam na urodziny i zapomnialam tabletki, wzielam ja dopiero o 4 rano, ale wtedy akurat nic z tego nie wyniknelo;) czulam sie pewnie z nimi...

Gość rozarozana
ponoc spirala mirena jest dobra, pare moich kolezanek mialo i chwalily

Gość rozarozana
a moze bylas chora albo bralas antybiotyk, albo cos... naprawde nic nie bylo co by moglo zaszkodzic skutecznosci.... ??? ja bralam tabsy 4 lata zawsze szlismy ze tak powiem na calosc i dalej nie mamy dzieci, tylko ze ja bralam yasminelle teraz przestraszysz te kobiety ktore biora te pigulki :))) hihi

Gość Venkaa22
rozarozana moze i przestrasze hehe :) ale ja sama nie wiem juz co o tym myslec:) raz sie zdarzylo, ze zaczelam krwawic chociaz jeszcze mialam jedna tabletke do konca i ginka kazala mi jej juz nie brac, zeby nie rozregolowac cyklu cokolwiek to mialo znaczyc, ale nie wiem czy ta jedna koncowa tabletka mogla tu zawinic. Zdarzyly mi sie jakies tam problemy zoladkowe i tez jest opcja ze nie wchlonely sie tabletki tak dobrze jak powinny . Pilam tez jakies ziolka co prawda nie duzo i tylko przed 2 -3 dni, na problemy z nerkami jak dobrze pamietam, ale jeden lekarz stwerdzil ze na niektorych ziolach nawet nie pisze ze zaburzaja dzialanie tabletek antykoncepcyjnych. Do tego juz nie dojde;)

Gość rozarozana
e tam , i tak jak urodzisz bedziesz najszczesliwsza na swiecie - i zadowolona ze tak sie stalo, ja wlasnie staram sie o dziecko i nic z tego nie wychodzi ;/

Gość Venkaa22
dlatego ciesze sie, pierwsze co pomyslalam jak sie dowiedzialam i ochlonelam ze jest tyle par, ktore tak bardzo by chcialy dzidziusia a nie moga go miec:( A Ty nie trac nadzieji, lezalam w szpitalu kilka dni temu, na sali z dziewczyna, ktorej lekarze dawali 1% na zajscie w ciaze.. miala powazne problemy z nerkami, iles operacji na koncie . . . a jednak:) byla juz na koncowce ciazy zadowolona z zycia :) wiec nawet ciezkie przypadki, kiedy lekarze nie daja szans koncza sie nie raz cudem:)

Gość polcam metode
objawowo-termiczna.

Gość rozarozana
dokladnie !, nie ma co sie zalamywac, tylko dawac rade z tym co jest :), ja tez mam nadzieje ze mi sie wkrotce uda i bede sie cieszyc macierzynstwem :)

Gość Venkaa22
ciekawia mnie jeszcze te zastrzyki hormonalne.. nie wiem na ile to jest dostepne, jaki jest koszt, jeszcze sie az tak tym nie zainteresowalam. nie znam nikogo kto stosowal ale jeden ginekolog mi powiedzial ze to skuteczne, bo antykoncepcja od razu jest bezposrednio we krwi...

Gość Venkaa22
rozarozana podobno jak sie przestanie myslec ciagle o zajsciu w ciaze i tak troche "odpusci" myslami to sie udaje najczesciej :)) ciesz sie tym co jest, jak sex to z milosci :) i na pewno przyjdzie czas "dwoch kresek" :))

Gość Venkaa22
oczywiscie mozna dodatkowo jakies wspomagacze:) duzo dziewczyny pisza o jakichs naturalnych srodkach na poprawe sluzu, albo o hormonie ciazowym przyjmowanym zeby bylo latwiej zajsc:) pewnie juz jestes zaglebiona w takie tematy:) Ja teraz biore na podtrzymanie ciazy duphaston i przypadkiem sie dowiedzialam jak czytalam o leku na internecie ze inne biora to zeby zajsc :P

Ja używam cyclotestu - komputera cyklu do npr. Nie truję się tabletkami a ze skuteczności jestem bardzo zadowolona, także polecam