Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Problemik000

Ból kolan

Polecane posty

Witam . Od niepamiętnych czasów bolą mnie kolana. Czasem mniej czasem bardziej, lecz zwykle jest to duzy ból bądź taki nie do zniesienia jak teraz. Zazwyczaj przy schodzeniu ze schodów, siadaniu, wstawaniu. Nie mogę długo zginać kolan, bo pojawia się ból. Może wynika to z tego, że niegdyś trenowałam gimnastyke i moje kolana była narażone na różne przeciążenia.. Czuje się czasem jak emerytka. Ból staje się powoli uciążliwy.. W związku z tym chciałam się spytac czy ktos spotkał się z takimi objawami i co to może być i podanie jakis namiarów (stron www) na dobrego lekarza najlepiej z NFZ z okolic Zabrza, Bytomia, Gliwic.. pozdrawiam.

Gość vrvrvrvrvrvrvrvrvrvrvrvrvrvrvr
Bóle kolan mogą być spowodowane nieodpowiednia dietą.

Gość pewnie uszkodzenia chrząstki
teraz to plaga, mam to od 8 lat, zaczeło się od skrzypienia, potem pojawił się ból możesz próbować suplementów z glukozaminą, chondroityną ważne by wzmacniać mięśnie nóg nie ćwicz z obciążeniem, żadne steppery, joggingi nie pij kawy bo wypłukuje minerały sprawdź też czy nie masz niedoboru wapnia (badania gęstosci kości) no i koniecznie ortopeda i pełna diagnostyka: rtg, usg, rezonans