Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaacanaaafoorummm

duzo wam się jeszcze powiększył brzuch od 30 tc

Polecane posty

no ale szczerze to nawet jakby ci jeszcze 20 cm urósł to co z tym zrobisz? nic! nie masz żadnego wpływu na to co się dzieje z Twoim brzuchem w ciąży :) ja w dniu porodu miałam 134 cm obwodu brzuszka i co miałam zrobić? powiesić się bo miałam giganta z przodu? śmiałam się tylko na widok miny położnej jak mnie na porodówce mierzyła :)

Gość to i ja cosik powiem
Ja zawsze miałam wagę w okolicy 40kg i nigdy się z nią źle nie czułam. Dla Twojej wiadomości wyniki mam w normie-a włosy gęste. To co mam napisać,że miałam więcej jak nie miałam? Ja po prostu jestem z tych drobnych. Jeszcze zależy jak ktoś jest zbudowany-ja jestem proporcjonalna. Jaki masz rozmiar buta? Czasem chciałabym być większa,bo mam problem z kupieniem butów czy ciuchów. Często ubieram się w sklepach dla dzieci,bo jeansów w swoim rozmiarze w dorosłym sklepie nie kupię... Jem normalnie,w życiu się nie odchudzałam,mam dobrą przemianę materii i tyle. A Ty nie powinnaś się przejmować wielkością brzucha. Smaruj czymś żeby się nie porobiły rozstępy.

Gość pytajaacanaaafoorummm
oczywiscie, ze sie nie powiesze z tego powodu:) Tak jak powiedziałam, w sumie ogolnie nie przytylam - przynajmniej tego nie widze, tylko wszystko poszlo w brzuch. Nie jest to moj wielki problem, nie mam na razie (odpukac) zadnego rozstepu itd, przed ciaza bylam aktywna , dyzo cwiczylam, wiec mmam nadzieje, ze w miare szybko dojde do formy. Ale sorry, 55 cm w talii i 37 cm w udzie to chyba nie sa normalne wymiary.

Gość to i ja cosik powiem
To co mam zrobić powiesić się z tego powodu? :p A BMI faktycznie mam o 1 punkt za małe... Ale kiedyś jak byłam młoda, czyli dawno temu ;) to mówiło się, że kobieta powinna ważyć o 110 mniej niż mierzy - czyli jeśli mam 153 cm to powinnam ważyć 43 kg. Jestem aktywna, mam 3 dzieci. Skoro przez tyle lat nie przytyłam więcej to teraz też nie przytyję...

Gość mała miła mała
Ja skończyłam ciążę z obwodem 102 ;) A że jestem ruda - niestety farbowane, chciałabym mieć taki kolor naturalnie - to wołali na mnie pancerniak :) Przytyłam 11 kg. Ale startowałam z wagą 58 kg przy wzroście 164cm, więc dziecko miało co jeść.

Gość chciałabym zobaczyć tę talię
55cm - 6 tygodni po porodzie może masz fotkę? oczywiscie nie musisz pokazywać twarzy, bo i tak chodzi o talię;)

Gość gość
Mi właśnie w tym okresie najbardziej urusł w 30 TC miałam 110 cm a później wzięło mnie na jedzenie za dwie ciężarne jadłam okoła 6000 kcal dziennie. Do 30 TC urusł 50 cm a po 30 TC aż 40 cm jak poszłam do szpitala to nie maogłam się nakejeść mąż mi przywoził codziennie paczkę wafelków, dwa batony, paczkę ciastek i wielkiego pysznego hamburgera. Wszystko zjadałam przez noc kobieta która leżała ze mnie że chyba apetyt rośnie razem ze mną.

Gość 34 latka
Ja jestem w 30 tyg. I mam 107cm, też ogólnie jestem niska 163cm,54kg przed, obecnie 72kg, dziecko ok1600g...a w pierwszej to ok100cm przy porodzie...wtedy w 7msc ledwo było widać, teraz w tym samym czasie wyglądam jakbym szła do porodu za pierwszym razem,a niby ten sam organizm...Może nie ma reguły?

Gość gość
Podobno 2 ciaza zawsze jest bardziej widoczna.

Gość gość
dużo zależy od ułożenie dziecka, jedne mają brzuszki zaokrąglone aż szpiciaste a inne taki rozchodzący się po całości aż na boki, to też swoje robi.

Gość gość
Najbardziej w trzecim trymestrze mi urósł. Jak patrzę na zdjęcia, to w 7 miesiącu miałam zgrabną piłeczkę, a równy miesiąc później jeszcze raz taki. Przed ciążą ważyłam 52 kg a jak na porodówce się ważyłam, to równe 70 a tylko brzuch i piersi mi urosły