Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pracująca mama....

Wracam do pracy - czy lepszy jest klub malucha czy niania?

Polecane posty

Gość Pracująca mama....

Mam obawy, bo nie wiem czy w klubie malucha dobrze się zaopiekuję moim synkiem, taka opcja kosztuje 500 zł bez wyżywienia, czy może lepiej zapłacić jakiejś opiekunce z ogłoszenia? Tylko, że jeżeli zatrudnię nianię, to nie mam nad nią kontroli gdy jestem w pracy, no i za bardzo t opcja mi się nie opłaca. Zapisałam małego do żłobka państwowego, ale kolejka jest na 2 lata do przodu... Chcę poznać wasze opinie...

Gość Malinowskaa
Zależy od dziecka Moje tylko do klubu z pośród tych dwóch opcji Moje dziecko nie potrafi żyć bez towarzystwa innych dzieci tak jak ryba nie potrafi żyć bez wody.

Gość jsksjdjdj
ja mam nianię. Wzięłam z ogłoszenia - młoda laska ale bardzo się sprawdza. Trochę bałaganiara ale dla mnie najważniejsze jest, że dobrze i troskliwie się opiekuje córką ;) Obie opcje, które przytoczyłaś, mają dobre i złe strony. Z nianią jest tak, że trzeba mieć szczęście... no a klubach dzieci chorują co = częste L4... W sumie to niania poświęca czas tylko i wyłącznie Twojemu maluchowi a w klubach ta uwaga opiekunów jest podzielona. Tez nie masz pewności, że będzie tam Twoja pociecha dobrze traktowana...