Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka Śmietankaaa

Irlandia, czy warto wyjechac?

Polecane posty

Gość Anka Śmietankaaa

No wlasnie, mam oferte pracy za 2 tys euro, netto.. Tutaj zarabiam 2 tys zl netto. Chyba to nie jest rewelacja... Pozniej jak dzieci sa to malo pieniedzy.. A kto pracuje w Polsce ten nie ma ani pieniedzy ani czasu

Gość co to za praca?
jest pewna? bo jesli nie to nie jedz ja jestem w Irl od 8 lat i z praca teraz bardzo ciezko w jaki rejon masz jechac? no i zycie jest teraz dosc drogie

Gość Anka Śmietankaaa
Programistka JAVA.... Docelowa pensja 3 tys euro...

Gość mama z irlandii
jeśli pewna to ok kontrakt czy będziesz miała?

Gość rozarozana
jesli pewna praca to warto, zawsze mozna sie doksztalcic pojsc wyzej za wieksze pieniadze, 2 tys zlotych w polsce nie jest warte tyle co 2 tys. w irlandii, powiem prawde ze bardzo ciezko z praca - sama teraz proboje zmienuc prace i ciezko jest, zdecydowanie warti bylo wyjechac jakos w 2006 roku a nawet troszke wczesniej, powodzenia zycze tylko sprawdzaj czy napewno praca czeka na ciebie pozdrawiam :)

Gość zalezy gdzie do jakiego miasta
bo jesli mialabys 1 tys. placic za wynajem mieszkania, to nie wiem, czy sie tak bardzo oplaca... do tego rachunki, zycie... 2 tys. euro w Irlandii to zaden kosmos. chcesz jechac z rodzina czy sama? jak sama to jeszcze spoko, bo mozesz wynajac pokoj u kogos, ale z rodzina za 2 tys. to troche ryzyko.

Gość astalawista
przelicz sobie koszty utrzymania, wyżywienie, rachunki, dojazd do pracy i wtedy się zdecyduj, przelicz ile Ci zostanie z pensji tak +/- i sama wnioski wyciągniesz, i jak na programistę Java to 2000zł netto zdecydowanie za mało, mój brat jeszcze studiuje i robi to samo, zarabia pomiędzy 3,5 - 4 tyś zł netto

Gość ja cwicze 2x w tygodniu
ja bylam w Ir 3 lata od 2006 do 2009 wtedy bylo zycie jak w madrycie , praca wszedzie byla zwlaszcza na poczatku a teraz to podobno jest kiepsko. Wszystko bardzo zdrozalo, nie wiem jak jest teraz ale wtedy samo wynajecie mieszkania kosztowalo 1000euro wiec wynajmowalismy w kilka osob. Ale ja na Twoim miejscu bym pojechala, sama bardzo tesknie za irlandia bo bylo super ale wtedy bylam panna wiec nic mnei nie obchodzilo a teraz mam meza :P i 2 dzieci na glowie wiec byloby troche gorzej. Wazne jest to czy masz rodzine czy sama jedziesz bo ajk sama to jedz i na nic nie patrz.

ja tu jestem 7 lat i nie planuje wracac do Polski. dla programistow Java jest akurat sporo pracy. nie ma sie co zastanawiac. zycie w Irlandii jest tansze niz w Polsce i ogolnie jest duzo latwiej. jesli masz pewna prace to jedz i nie ogladaj sie za siebie :)

Gość gość
Obowiązkowym rekwizytem przed takimi wyjazdami jest z pewnością dowód kolekcjonerski, tego typu jak produkują na clubcard.com.pl . Na obczyźnie może nastąpić wiele sytuacji, kiedy taki dokumencik okaże się na wagę złota.

Gość gość
No wlasnie, jeśli chodzi o dokumenty kolekcjonerskie, to ja ze swojej strony najbardziej polecam fastidcard.com , tam robia naprawde porządne wzory kolekcjonerskie, az pozniej sam nie moglem się polapac który jest który.