Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjklgvbnm

jak robicie mloda kapuste

Polecane posty

Gość hjklgvbnm

prosze o przepisy;)

ja mam jeden przepis: do kosza :D taka kapusta jest obrzydliwa :P

Gość google nie gryzie przecież
...

Gość uwielbiam_mloda-kapuste
Ja szatkuje.Wrzucam do garnka i gotuje sie az zmieknie .W poloswie gotowania dodaje drobno pokrojony szczypiorek i posiekany swierzy koperek .Doprawiam sola i pieprzem no i ewentualnie dorzucam kostke rosolowa.Na koniec gdy wszystko zmieknie zaprawiam to (lyzka maki +smietana) PYCHA!!! do tego schabowe mlody ziemniaczki i obiad palce lizac!!

Gość uwielbiam_mloda-kapuste
sory za byka ****SWIEZY koperek**

" Ja szatkuje.Wrzucam do garnka i gotuje sie az zmieknie .W poloswie gotowania dodaje drobno pokrojony szczypiorek i posiekany swierzy koperek .Doprawiam sola i pieprzem no i ewentualnie dorzucam kostke rosolowa.Na koniec gdy wszystko zmieknie zaprawiam to (lyzka maki +smietana) PYCHA!!! do tego schabowe mlody ziemniaczki i obiad palce lizac!!" - robie identycznie, napisalas moj wczorajszy obiadek:)

kostke rosolowa dodaje oczywscie . ;] bez jest jakies takie , hmmmm bez tego aromatu ;P

Dziewczynki a nie prosciej bez tego syfu ja jak gotuje rosol to bez zadnych ulepszczaczy miesko i warzywa :) i dolac tego wywaru???

Gość daukszewiczowa
średnia główka kapusty, 2 cebule, duży pęczek koperku. Kapustę kroję w drobne paseczki, cebule w krążki, siekam koperek. Do garnka wkładam kapustę na to cebulę, koperek, listek laurowy, kilka ziarenek pieprzu czarnego i ziela angielskiego. Posypuję solą i mielonym pieprzem. Wlewam 2 szklanki wrzącej wody i gotuję 20 minut pod przykryciem. Po tym czasie tobie zasmażkę ze słoninki i mąki pszennej. Dodaję do kapusty zasmażkę i malutki koncentrat pomidorowy, i jeszcze chwilkę gotuję. W razie potrzeby doprawiam solą i pieprzem. Koncentrat można zastąpić świeżymi pomidorami obranymi ze skórki. Kapustka jest wtedy smaczniejsza. Jak mi zostanie na nastopny dzień, przesmażam jakąś kiełbasę pokrojoną w dużą kostkę i dodaję do kapusty. Do tego wystarczą nowe ziemniaczki z koperkiem. SMACZNEGO!

Gość hjklgvbnm
dzieki wielkie za przepisy mam jeszcze jedno pytanie slodzicie kapuste?