Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjklgvbnm

jak robicie mloda kapuste

Polecane posty

Gość hjklgvbnm

prosze o przepisy;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja mam jeden przepis: do kosza :D taka kapusta jest obrzydliwa :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość google nie gryzie przecież
...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uwielbiam_mloda-kapuste
Ja szatkuje.Wrzucam do garnka i gotuje sie az zmieknie .W poloswie gotowania dodaje drobno pokrojony szczypiorek i posiekany swierzy koperek .Doprawiam sola i pieprzem no i ewentualnie dorzucam kostke rosolowa.Na koniec gdy wszystko zmieknie zaprawiam to (lyzka maki +smietana) PYCHA!!! do tego schabowe mlody ziemniaczki i obiad palce lizac!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uwielbiam_mloda-kapuste
sory za byka ****SWIEZY koperek**

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
" Ja szatkuje.Wrzucam do garnka i gotuje sie az zmieknie .W poloswie gotowania dodaje drobno pokrojony szczypiorek i posiekany swierzy koperek .Doprawiam sola i pieprzem no i ewentualnie dorzucam kostke rosolowa.Na koniec gdy wszystko zmieknie zaprawiam to (lyzka maki +smietana) PYCHA!!! do tego schabowe mlody ziemniaczki i obiad palce lizac!!" - robie identycznie, napisalas moj wczorajszy obiadek:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kostke rosolowa dodaje oczywscie . ;] bez jest jakies takie , hmmmm bez tego aromatu ;P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dziewczynki a nie prosciej bez tego syfu ja jak gotuje rosol to bez zadnych ulepszczaczy miesko i warzywa :) i dolac tego wywaru???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość daukszewiczowa
średnia główka kapusty, 2 cebule, duży pęczek koperku. Kapustę kroję w drobne paseczki, cebule w krążki, siekam koperek. Do garnka wkładam kapustę na to cebulę, koperek, listek laurowy, kilka ziarenek pieprzu czarnego i ziela angielskiego. Posypuję solą i mielonym pieprzem. Wlewam 2 szklanki wrzącej wody i gotuję 20 minut pod przykryciem. Po tym czasie tobie zasmażkę ze słoninki i mąki pszennej. Dodaję do kapusty zasmażkę i malutki koncentrat pomidorowy, i jeszcze chwilkę gotuję. W razie potrzeby doprawiam solą i pieprzem. Koncentrat można zastąpić świeżymi pomidorami obranymi ze skórki. Kapustka jest wtedy smaczniejsza. Jak mi zostanie na nastopny dzień, przesmażam jakąś kiełbasę pokrojoną w dużą kostkę i dodaję do kapusty. Do tego wystarczą nowe ziemniaczki z koperkiem. SMACZNEGO!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hjklgvbnm
dzieki wielkie za przepisy mam jeszcze jedno pytanie slodzicie kapuste?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×