Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Opi 22

Jak zrobić pysznego śledzia w śmietanie ?

Polecane posty

Gość Opi 22

Mam zwykłe matjasy solone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Opi 22
podnoszę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kroisz sledzia, posypujesz go mielonym zielem angielksim, dodajesz kilka listkow laurowych, pieprz i pokrojona w piorka cebule i tak odstawiasz az cebula zmieknie od soli. zalewasz kwasna smietana (mozesz wymieszac z jogurtem zeby byla lazejsza), dosladzasz do smaku i gotowe. ziemniaki gotujesz osobno.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Najpierw śledzie moczę w mleku. Cebulę lekko oprószam solą (zmięknie i będzie smaczniejsza) i odciskam ze soku. Śledzia zalewam śmietaną 18 %,dodaję cebulę,doprawiam pieprzem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ijjkk
ja dodaje oprocz cebuli jeszcze jablko i ogorka kiszonego - pokrojone w kosteczke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marzenia się spełniają_*
u mnie w domu dodaje się jeszcze tarte jabłko do śmietany, tylko musi być kwaśne czyli śmietana 18% + drobno posiekana cebula + jabłko starte na tarce z dużymi oczkami + sól, cukier, pieprz śledzie trzeba wymoczyć, jeżeli są za słone - wystarczy spróbować kawałeczek i sprawdzić, czy tego wymagają śledzie w occie też świetnie pasują do tej śmietany

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moim skromnym zdaniemmmm
po 1. uzyc sledzi z octu- pokroic w kawalki po 2. cebule drobno posiekac i potarkowac kwasne jablko po 3. wymieszac smietane z majonezem pol na pol, albo w jakis innych proporcjach, zalezy co kto lubi (wiem, bomba kaloryczna, ale co tam :P) no i to wszystko wymieszac i odstawic na kilka godzin, zeby sie przejadlo :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×