Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnylok

Szukam włosowej przyjaciółki!Masz problem z włosami? Musisz to przeczytać!

Polecane posty

Gość czarnylok

Witam! Postanowiłam rozpocząć intensywną regenaracje swoich włosów które są w tragicznym stanie. Może są jeszcze jakieś dziewczyny które razem ze mną rozpoczną intensywną regeneracje? Piszcie! W grupie zawsze raźniej! Proponuję rozpocząć od ułożenia planu regenarcji! Zacznijmy razem!

Gość galatejka
Ja już jestem w trakcie regeneracji (od ponad miesiąca), ale chętnie popodglądam metody innych :)

Gość yvetti
Ja mogę dołączyć do klubu, niedawno mocno skróciłam włosy i bardzo zależy mi na odzyskaniu poprzedniej długości- ale lepszej jakości :) jakie proponujesz metody?

Gość czu czu czu czu czu
olejowanie włosów to najlepsze co może być.

Gość galatejka
czu czu czu czu czu, święte słowa, ja widziałam różnicę już po pierwszej nocy z olejem na włosach :)

Gość czarnylok
Ciesze się że nie jestem sama;) jak do te pory stosowałam różne metody ale jeszcze nigdy nie udało mi sie zregenerować włosów w tak dużym stopniu jak chciałam. Ale proponuje rozpocząć od ułożenia planu regeneracji. Ja do tej pory stosowałam różne metody ; naturalne płukanki z ziół, nauralne maseczki, przeróżne kosmetyki do pielęgnacji włosów dostępne w popularnych drogieriach typu Garnier, Pantene, Szwarzkopf itd. brałam różne tabletki ze skrzypem (Belise, wyciag ze skrzypu, Capivid itd.) stosowałam też środki bardziej farmakologiczne, były też ampułki a nie tak dawno stosowałam tabletki Biotebal 5 mg i maski silnie regenerujące typu Stapiz czy Milla. Efekt? Włosy zawsze szybko rosły w szczególnosci po Biotebalu ale jak tylko je troszke zregenerowałam to psułam je odrazu farbami.... i powiem Wam dziewczyny że farby do włosów to jest przeklęństwo! A oto plan który proponuje; 1.ODŻYWIENIE OD WEWNĄTRZ- dieta ma bardzo duży wpływ na włosy i trzeba ją wzbogacać między innmi w beta karoten. Jeśli nie będziemy w stanie zbilansować odpowiednio swojej diety można się pokusić o dodatkowe substytuty ( Ja znowu rozpocznę kuracje Biotebalem i postaram się jeść odpowienie produkty) 2.REGENERACJA OD ZEWNĄTRZ- to już jest sfera indywdualna, ja mam bardzo cienkie włosy ale ktoś może mieć problem z przetłuszczającymi się włosami czy z łupieżem. Trzeba wybrać odpowiednią odżywkę i co najważniejsze trzeba ją stosować SySTEMATYCZNIE najlepiej po każdym myciu. ( Ja w najbliższych dniach udaje sie do hairshop na zakup odpowiedniej odzywki i napisze Wam zaraz co tam mi sie spodobało). 3.DELIKATNOŚĆ I OCHRONA- każda z nas powinna wiedzieć co szkodzi włosom 4.INTENSYWNA REGENERACJA- czyli maski (conajmniej raz w tygodniu obowiązkowo, wybrana płukanka zależy od rodzaju włosów) Ja będę stosować maskę Stapiz Repair. Moje włosy są cienkie i bardzo wyniszczone farbami ze skłonnością do wypadania. A jakie są wasze włosy? Ps. A jakie olejki na włosy stosujecie?

Gość galatejka
Ja jak na razie te oleje, które miałam w kuchni pod ręką: winogronowy, z orzechów włoskich i z awokado (i ten ostatni chyba najbardziej moim włosom "smakuje" ;) ), ale przymierzam się do kupienia Sesy albo Khadi, jeszcze nie wiem, muszę więcej poczytać. A z odżywek kupiłam mleczną Kallosa (całe 26 zł za 1 litr:D:D:D) i jest PRZE-GE-NIAL-NA, polecam! W planach mam mycie odżywką, tylko też muszę doczytać jakie się do tego nadają, jak skończę lekturę olejową to się zabiorę za odżywki ;)

Gość galatejka
Aha, włosy mam dość cienkie (ale jest ich sporo) ze skłonnością do lekkiego falowania, zniszczone farbowaniem chemicznym (farby już poszły w odstawkę, chcę zastąpić je henną).

Ja mam duży problem z wypadaniem włosów i z tym, że bardzo wolno rosną. Obecnie używam odżywkę do włosów Salcura z której jestem dosyć zadowolona, włosy są miękkie i gładkie, ale dalej się sypią.

Gość czarnylok
W takim razie musze sie skusic na taka terapie olejkowa i juz dzisiaj poszukam czegos na miescie. A na wypadające włosy polecam wszystkim tabetki Biotebal -NAPRAWDE DZIAŁAJĄ ! Ja widziałam efekty już po dwóch tygodniach stosowania ;) A stosował ktoś może tabletki Innevo?