Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gypsyyy

nie mam pomysłu na studia (coś związanego z wizażem, rysunkiem)

Polecane posty

Gość gypsyyy

Witajcie:) Więc jak w temacie, nie mam kompletnie pomysłu co mogłabym studiować lub gdzie się udać aby mi doradzili. Szukam studiów raczej artystycznych, urodowych i takich po których zdobędę ciekawą pracę a nie wyląduję w jakimś nudnym biurze. Jedyne co znalazłam konkretnego to studium wizażu i charakteryzacji, coś idealnego dla mnie jednak są to szkoły jedynie na weekend czyli malutko zajęć, tylko rok, boje się, że stracę pieniądze a pracy po tym nie znajdę :( Czy znacie jakieś podobne kierunki na studiach dziennych lub coś co nie będzie wyrzucaniem pieniędzy?

Gość gypsyyy
Ewentualnie ciekawi mnie czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tego studium wizażu i charakteryzacji. Czy można po tym znaleźć konkretną pracę np. przy filmach, serialach. Czy trzeba bardzo dużo wydać ze swojej kieszeni na początek i czy da się z tego utrzymać?

Gość dffffffdf
porządne studia to architektura i wzornictwo na politechnice ale to nie dla ciebie

Gość gypsyyy
Architektura to kompletnie nie dla mnie, ja rysuję ale raczej portrety, wiele osób chwali moje rysunki i obrazy, proponuje aby iść na ASP jednak ja wiem, że tam liczy się wyobraźnia, technika a ja jestem samoukiem, potrafię rysować ze zdjęcia, malować patrząc na coś ale nie potrafię sama tworzyć. Wyobraźnię mam ale jeśli chodzi o makijaż i wizaż, w tym się czuję zdecydowanie lepiej, robię makijaże do sesji, potrafię zrobić rany bez profesjonalnych kosmetyków jedynie kombinując. Na niczym innych więcej chyba się nie znam:/ A nie chcę iść na studia na których będę czuć się niepewnie, zakuwać dniami i nocami po to żeby potem wylądować za blatem w Macu. Matura poszła mi mega dobrze ale coś mi się wydaje, że nie pójdę na studia

Gość dffffffdf
a skad wiesz jak wyniki 29 idź do jakiejś osoby co zna się na tym przeszukaj wszystkie uczelnie i kierunki

Gość gypsyyy
Z ustnych mam 100% a z pisemnych już po napisaniu wiedziałam, że dobrze mi poszło, po sprawdzeniu odpowiedzi tylko się upewniłam. Ale co mi z tych matur, itak nie wybieram się na jakieś 'poważne' studia a na studium wizażu nawet nie wymagają matury. Poszukam chyba czegoś w mojej okolicy choć jak na razie nie znalazłam nic pod hasłami doradzanie w wyborze studiów.

Gość dffffffdf
spotkaj się z osobą co pracuje w tym zawodzie, albo studiuje

Gość gypsyyy
Niestety wszystkie studia płatne związane z wizażem odbywają się kilka dni w miesiącu co jest dla mnie ogromnym minusem przy rocznej nauce, wydaje mi się, że to dobra opcja jedynie jako coś dodatkowego. Chyba rzeczywiście pozostaje mi znaleźć osobę która chętnie się wypowie co zyskała po takiej szkole, jak na razie pisałam do dwóch dziewczyn ale nie są chętne udzielić informacji. Macie może jakieś propozycje innego typu ciekawych studiów?

Gość podpaska mi klaska
jesli chcesz byc wizazystka to nie studia a porzadne kursy. one czesto sa co dzien przez jakis krotszy okres, ale te dobre kursy to niemaly koszt.

Gość gypsyyy
w sumie to za rok studium wychodzi 4500zł a zajęcia są co drugi weekend. No teraz ciekawe czy bardziej będą się liczyć kursy czy rok szkoły z pracą dyplomową, muszę się dowiedzieć.

Gość gość
Jak masz bogatych starych lub chcesz zostać prostytutka to idź na gownostudia :D