Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Q.F.F.F.Q.S.

Tunele w uszach, a praca

Polecane posty

Gość Q.F.F.F.Q.S.

Witam, Od dłuższego czasu chce sobie zrobić tunele(10 mm). Mam dwie dziary na rękach(czyli w miejscu, w którym bez problemu można je ukryć, gdy przyjdzie potrzeba), ale plugi zawsze pozostaną moja pierwszą, jak dotąd niespełnioną, miłością. Kończyłem bardzo dobre liceum(jedno z lepszych w Polsce); teraz jestem na pierwszym roku studiów(UW), a w przyszłości planuję zrobić doktorat i pracować naukowo. Chciałbym więc zapytać posiadaczy, czy tunele znacząco utrudniają znalezienie porządnej pracy(jak dotąd pracowałem tylko w kawiarniach, na umowie o zlecenie :) ) i czy mogą stać się przeszkodą na mojej drodze zawodowej? Jakie macie doświadczenia? P.S. Bardzo proszę, żeby osoby, które uważają tunele za nieestetyczne, szpecące, śmierdzące, bądź w ogóle ich nie mają, podobnie jak Ci, którzy z miejsca zamierzają zwyzywać mnie od pedałów, narkomanów etc. nie wypowiadali się pod tym wątkiem. De gustibus non est disputandum; to wszystko co mam do powiedzenia w tej kwestii. Pozdrawiam

Gość zależy o jakiej pracy mówisz
bo nic nie napisałeś w przybliżeniu nawet o branży. Mówisz o doktoracie, czyli chciałbyś pracować na uczlelni? Wówczas nie, tunele ani tatuaże nie stanowią przeszkody. W niektórych firmach jednak obowiązuje dress-code i czasem wyklucza on tunele w uszach :). Wtedy drogę masz zamkniętą.

Gość ciocia pralinka
Kilkukrotnie pomagałam w procesie rekrutacji. Jako specjalistka miałam za zadanie sprawdzić wiedzę kandydata. Mi osobiście nie podobają się tunele w uszach, jednak wychodzę z założenia, że dopóki specjalista nie ma kontaktu z klientami, dopóty jest ok. Jednak muszę przyznać, że jeśli szefostwo miało do wyboru kogoś po tej samej szkole/z tą samą wiedzą: z tunelami/mnogością kolczyków/ dużymi tatuażami, a kogoś przeciętnego bądź z nie rzucającym się w oczy "dodatkiem", wybiera osobę wyglądającą "normalniej".

Gość Q.F.F.F.Q.S.
Odnośnie branży, to powiem, tylko, że w naukach przyrodniczych(wolę pozostać anonimowy, a jestem na tyle charakterystyczny, że jakbym napisał o wydziale to tak jakbym podał swoje imię i nazwisko). Tak, chciałbym zostać na uczelni, ale myślałem, żeby po studiach zrobić praktyki w szkole. Trochę to przykre, że ludzie, którzy mają trochę inne poczucie estetyki mają problemy. Gdy patrzę na różnych pracowników administracji publicznej, lekarzy, etc. to często widzę wielu ludzi, którzy są po prostu brzydcy - grubi, niezadbani, ze złą cerą, brzydkimi ubraniami itp. Ja ubieram się schludnie, używam perfum, jestem miły, kulturalny, a przez to, że podobają mi się takie rzeczy jak tunele, mogę mieć problemy w życiu. Tatuaże to tatuaże, wystarczy, że założę koszulę z długim rękawem. Eh, no cóż... Chyba będę musiał to jeszcze poważnie przemyśleć. Czekam na więcej postów i dziękuje za te już dodane :)

Gość timetourist
Trzeba być skończonym idiotą żeby na własne życzenie się oszpecać 🖐️ Pracodawcy o tym wiedzą i nikt cię nie zatrudni. 🖐️

Gość Q.F.F.F.Q.S.
Mój drogi 'timetourist', mówiłem, że nie uważam tego za oszpecanie się. Moje tatuaże dały mi dużo pewności siebie i jak dotąd nie żałuję, że je zrobiłem. I niby dlaczego mój wygląd w jakikolwiek sposób ma rzutować na opinie o mojej inteligencji? Jestem normalnym człowiekiem, wydaje mi się, że życiowo bardziej zaradnym i odpowiedzialnym niż przytłaczająca większość naszego społeczeństwa.

Gość manio ciekawski=)
Ty nie uważasz, a inni uważają. Nie twierdzę, że ze względu na fakt, że masz takie czy inne ozdoby, czy jak to nazwać, jesteś człowiekiem gorszym, złym, bo to nie prawda, ale ja na te tzw tunele patrzeć nie mogą, to mnie wręcz obrzydza i najprawdopodobniej nie zatrudniłbym takiej osoby, właśnie z tego względu. Nie mówiąc o tym, że po prostu robienie sobie wielkiej dziury, jest moim zdaniem głupie.

Gość felampup
w PL niestety to dyskryminuje:( nawet jeśli nikt tego wprost nie mówi to tak właśnie jest (też rekrutuję)

poczytaj sobie na portalach o pracy - tam jesy duzo artykulow, jak wazny jest wyglad, a u bardzo znaczacej ilosci pracodawcow nie znajdziesz pracy z widocznymi ozdobami ciala (kolczyki, tatuaze, tunele itp) nawet jesli nie bedziesz pracowac z ludzmi. czesto ludziom (zwlaszcza starej daty) to sie zle kojarzy - brudas, narkoman itp dlatego wola neutralny wyglad. z tunelami nic nei zrobisz - nawet jak wyjmiesz ucho nie bedzie naturalnie wygladalo - jedynie pomaga operacja plastyczna

Gość takajednapiegowata
a co to są te tunele???

Gość Q.F.F.F.Q.S.
Tunele to rodzaj piercingu, polegajacy na tym, ze rozszerzasz dziurkę w uchu specjalnymi rozpychaczami do pozadanych wymiarow. A czy nie jest tak, ze jesli tunel jest niewielki i rozpychany w normalnym tempie to ucho moze wrocic do stanu uzywalnosci po wyjeciu?

Gość yy...
Nie, nie ma tak. Ucho się nie "wciągnie" do normalności

Gość Lettuasja 27
I bardzo dobrze że utrudniają pracę..trzeba trochę pomyśleć zanim się zrobi taką głupotę...pretensję możesz mieć tylko i wyłącznie do siebie....A zarówno "dziary na rękach" jak i "tunele" w uszach świadczą o niedojrzałości społecznej. Ja takiej osoby nigdy bym nie zatrudniła, bez względu na twoje umiejętności...

Gość nikki_00
A według mnie niedojrzałością jest ocenianie ludzi po wyglądzie. To czy komuś się tunele podobają czy nie to tylko i wyłącznie jego sprawa. W dodatku tunele do 12 mm przeważnie się zrastają bez widocznych zmian w uchu po zrośnięciu.

Gość lilaskewo
Polaki, biedaki. Jesteście tak tępi, ze ustawa tego nie przewiduje. Najlepiej każdemu wejść w dupę i interesować się jego życiem, bo się nie zaruchało przed 18, co ? Chuj was to boli, że ktoś ma to a to, ważne jest to, co ma w środku. Jedynie dresy są wyjątkiem, bo tam przeważnie każdy jest taki jak stereotypy mówią. Najlepiej być szarą osobą, bez własnego zdania, który podporządkowuje się zasadom nadanym z góry. A właśnie, że nie. Trzeba być inny niż wszyscy, każdy jest osobą indywidualną i każdy robi to, co mu się w życiu podoba. Ale Polacy są 100 lat za murzynami, bo katoliccy tacy i w ogóle za kościołem.

Gość keep warm
polski zascianek jeszcze dlugo nie bedzie tolerowal odmiennosci choc juz jest nieco lepiej niz 10-20 lat temu. ja osobiscie uwazam, ze tunele (aczkolwiek sama bym ich nie chciala) sa zupelnie ok i nie widze przeszkod, by nawet facet w garniaku je mial. tak samo tatuaze.

Gość gość
Tunele rozciągane w spokojny sposób do ok.12mm jak się znudzą to jest wielkie prawdopodobieństwo, że wrócą do wielkości przed rozciąganiem ;D

Gość Bleks
ja osobiście mam tunele 12 mm,a pracowałam w różnych branżach. Zarówno jako osoba nie pośrednicząca z klientami jak i właśnie z nimi obcująca. Nikt nie zwrócił na to najmniejszej uwagi, chociaż raz zdarzył mi się przypadek, że dopiero za 4 spotkaniem z danym klientem doszło do zdziwienia. Poza tym mały incydentem który kompletnie nie wpłyną na naszą dalszą współpracę nie miałam żadnych trudności związanych z pracą. Pozdrawiam :)

Gość gość
To sprawa psychologiczna i społeczna. Jeśli chcesz przekazać, że masz w głębokim poważaniu wszystko i wszystkich, co jest manifestowane samookaleczaniem, to nie dziw się, że możesz spotkać się z retorsjami. O tempora o mores! http://cur.lv/3lyjz