Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajnik... .... .... hmmm

Czy wiązać się z dziewczyną która życie spędza w pracy - w swojej firmie

Polecane posty

Do pracy wychodzi z samego rana, na obiad przychodzi w południe na godzine czy dwie i następnie idzie znowu i wraca przed wieczorem.... i tak codzienie. Piątki, świątki, wekendy, niedziele. Mimo, że ma pracownice - firma to taka mała gastronomia kawiarenka, mimo że w wekendy, niedziele prawie nie ma ruchu, to Ona i tak tam całymi dniami siedzi. Początkowo mi to imponowało, że mimo, że jeszcze taka młoda to taka zaradna i niezależna, ale teraz coraz bardziej widze, że to nie ma sensu. Wyjść gdzieś, czy wyjechać nie ma szans, bo Ona pilnuje i zarządza firme.... Dodatkowo jeszcze denerwuje mnie coraz bardziej to, że przychodzą tam różni klienci gogusie, szpanery i podrywają Ją, nagabują, zaczepiają, nagabują - tu nawet nie chodzi o zazdrość tylkko jest to nieprzyjemne zarówno dla Niej nie mówiąc o mnie który musi to znosić. I do facetów których kobiety pracują w podobnych zawodach jak sobie radzicie z tym, że Wasza kobieta pracuje z klientami nie zawsze kulturalnymi, podrywaczami itd

Gość nikolett salvador
Heh...czy Ty myślisz, że tylko w takich lokalach klienci bywają nahalni czy aroganccy? Mogę Ci powiedzieć, że w bankach jest to samo.... ale tak samo w sklepach, w zakładach fryzjerskich, w aptekach...wszędzie tam gdzie pracuje się w "obsłudze" klientów. Plusem jest, że to jej działalność i jak zechce to może taktownie, ale stanowczo odpowiedzieć coś takiemu klientowi i on nie postraszy, ze poleci do szefa na skargę. Może Ona nie ma zaufanej osoby, która mogłaby ją wesprzeć w takim ineresie?, albo widzi, że jak nie dopilnuje sama, to jej pracownicy sobie oleją...

przecież nie napisałem "tylko" - Pytałem natomiast jak sobie radzą mężczyźni takich kobiet

a jak sobie maja radzić ? praca jest praca i tyle . ktoś wyżej ma rację - wszedzie spotkach chamów i gogusiów . to znaczy ,ze chłopak czy mąż ma ich przeganiać ?

Gość taka jednaco cię to obchodzi
mój nie wytrzymał - nie jesteśmy razem tyle tylko, że ja nie siedziałam w firmie bo miałam aż tyle pracy - często siedziałam bo nie chciało mi się wracać do domu i patrzeć na jego rozwalony na kanapie tyłek i kwaśną minę - może gdyby było tak, że starał by się jakoś zagospodarować ten czas który mogliśmy spędzić razem .... a tak były tylko fochy i pretensje - a życie jest tylko życiem trzeba spłacać kredyty, rachunki i jak się nie jest "bogatym z domu" to po prostu napierniczać, żeby wszystko ogarnąć tak więc zastanów się czy w waszym związku jest wszystko ok - a poza tym to przecież możecie te weekendy razem przepracowywać w kawiarni :)

chyba że ci się nie chce :)

a firma wcale nie jest takak mała skoro jest potrzeba zatrudnienia pracowników , toteż wcale sie nie dizwnie , że kobita chucha i dmucha na interes . Ty masz jakąs pracę ?

tak >>taka jednaco cię to obchodzi - chyba że ci się nie chce może dlatego od Ciebie odszedł -z takim twoim podejściem do partnerstwa i związku.....

oj słońce - moje podejście do partnerstwa jest następujące - żyjemy po to żeby być szczęśliwi - to jest możliwe tylko wtedy kiedy obie strony wykazują zaineresowanie potrzebami partera - moja firma wzięła się stąd, że trzeba było łatać dziury fiansowe a rozwinęła się pięknie dzięki temu że mój parter był pieprzonym egoistą i nie chciało mi się na niego patrzeć :) rozumiesz ciąg logiczny jestem mu bardzo wdzięczna bo dzięki temu, że nam się nie układało - poświęciłam się pracy i teraz jest ok ?? nie atakuj mnie bo mnie nie znasz oczekujesz słodzenia i wchodzenia w tyłek ? czy szcerych odpowiedzi ?

jeśli ci zależy to zrób coś żeby jej się chciało z tej pracy wyjść :) miłego dnia

skoro Ona świata poza tą firmą nie widzi to co mam robić??? :o

to ty masz być jej światem a firma powinna służyć do zarabiania pieniędzy :) jak długo jesteście razem ?

tak oficjalnie to nawet nie jesteśmy ze sobą, spotykamy się od czasu do czasu bo Ona nie ma nigdy czasu, bo zajęta jest "biznesem" :( tą firme, lokal ma od ok pół roku, tak troche po rodzicach, przedtem tam było coś innego....

oj :( - to ponieważ mamy poniedziałek a to jest wystarczająco traumatyczne przeżycie - to nic ci nie powiem :( brak spotkań jeszcze przed rozpoczęciem czego kolwiek mówi to co mówi :( rada? - jeśli ona nie chce wyjść z firmy to ty musisz tam z nią posiedzieć - będziecie razem chociaż - jeśłi ci na niej zależy :)

Gość lulululu lulululu
hmmm beznadzieja

Gość nikolett salvador
"pytajnik... .... .... hmmm przecież nie napisałem "tylko" - Pytałem natomiast jak sobie radzą mężczyźni takich kobiet" A mnie się wydaje, ze nie o radzenie sobie z tą sytuacją pytałeś tylko o to czy się wiązać z taką kobietą.... ....może na tytuł swojego tematu spójrz :P Odpowiedziałam, że w każdej pracy tak teraz jest, takie czasy. I jak nie chcesz z nią być, to jej tyłka nie truj -znajdzie innego do siebie.

jeszcze ktoś coś napisze?