Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alalallalalghdb

studia, mozliwosci, ograniczenia, presja, i cholera co jeszcze?

Polecane posty

Gość alalallalalghdb

Chce mi się płakać jeśli chodzi o wybór studiów, już mam dość tej presji, wszyscy na mnie wymagają żebym studiowała na jakichś cudownych uczelniach, broń Boże prywatnych "bo to przecież wstyd". A ja do cholery nie chce! Mam dość! Chce sobie zrobić studia na prywatnej, nie chce już czuć tego nacisku na mnie. Było najlepsze liceum a teraz jestem w dupie. I najchętniej olałabym całe studia bo już mi się używać chce tym co tu jest w tej Polsce, moim ukochanym kraju. Zrobię tak: licencjat na zwykłej normalnej prywatnej szkole na kierunku TAKIM JAKI JA CHCE. Potem jak już zaspokoje pragnienia mojej rodziny o studia uciekam stad. Jak tak można gnębic ludzi, przytłaczać? Mierzyłabym pewnie wyżej gdyby dali mi możliwość wyboru a nie życie pod presją. Dlatego wybieram tak. Teraz czekam na waszą krytyke , potrzebuje krytyki.

Gość alalallalalghdb
Druga rzecz to niezależność. Sama będę opłacać studia, sama będę się utrzymywać, czego nie mogłabym zrobić na dziennych w publicznej. Nie chce już tak życ.. czy dobrze robię? W zasadzie nie potrzebuje aprobaty, nic z tych rzeczy.. nie wiem czemu o tym pisze. Ale jeśli chce sobie ułożyć życie po swojemu to dlaczego ktoś mi w tym przeszkadza? Równie dobrze mogę osiągnąć sukces po prywatnej szkole, jeśli mam plan na siebie to czemu nie? Dlaczego moja rodzina tego nie rozumie...

Gość prrtrtrtyrtuty
spieprzaj i tak roboty miala nie bedziesz 🖐️

Gość alalallalalghdb
Tak, moja droga, nie będę mieć pracy zwłaszcza ze mam plan na siebie i na swoją przyszłość, że zamierzam pokierować swoim życiem na swój sposób a nie tak jak większość wedle życzeń mamusi. Chce zrobić to po swojemu. Nie dyskwalifikuje mnie to przed znalezieniem pracy i ułożeniem sobie życia. Twój argument mnie nie przekonał, czekam na inne opinie