Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zunna

Do Pań w 3 trymestrze ciąży.

Polecane posty

Gość Zunna

Pytanie kieruję do Pań w nieco bardziej zaawansowanej ciąży niż moja. Jestem w 29 tc. Maluch kopie niemiłosiernie, szaleje strasznie. Przed ciążą nie przyszłoby mi do głowy, że tak maleńka pchełka - bo ma pewnie teraz zaledwie kilogram z kawałkiem, może tak silnie kopać. Czy Wasze kopniaki bywały bolesne? Kiedy nastąpiło apogeum ruchów? Będzie zasuwał jeszcze mocniej? Bo nie wiem czego się spodziewać. ;) Lekarz kazał mi liczyć ruchy dziecka, czy to jest zasadne w przypadku, gdy rusza się dużo? Ile wy ruchów potrafiłyście naliczyć w ciągu dnia? Wg jakiej metody liczyłyście ruchy?

Gość czytaj i licz
ja wg Cardiff

Gość Zunna
Ktos sie jeszcze wypowie?

Gość ja nie liczyłam ruchow
najczęściej mnie kopał tak od 25 tyg do ponad 30 potem sie troche uspokoil

Gość a ja poszlam od
pierwsze ruchy poczulam ok 20 tygodnia ciązy i powiem tak jestem w 33 tygodniu i czasami malenstwo szaleje jakby sie wscieklo.. takze mysle ze nie ma reguly bo ui mnie najintensywniejsze ruchy zaobserwowalaqm przez ostatnie 4 tygodnie gdzie inne przyszle mamy mówią ze w tym czasie sie uspokoilo... Na szczęscie rzadko kiedy kopie tak aby mnie bolało ;)

Gość a ja poszlam od
aa i ja nie licze ruchów bo codziennie rano mam pobudke ok 6 bo tak sie wierci ze mnie budzi a w ciagu dnia tez jest to tak czeste ze uwazam ze szkoda mojego czasu bo co chwile ją czuje ;)

Gość mimi mama 28
W 1 ciąży po 30tyg córka kopała mnie po żebrach czy jajnikach tak mocno że zwijałam się z bólu. Czasem idąc do sklepu musiałam siadać na ławce bo nie mogłam iść dalej. Jak tylko zaczynała figle cały brzuch mi skakał. Najgorsze były wieczory jak kładłam się spać. Teraz jestem w 26tyg i dziecko kopie od 15tyg (w 1ciąży od 17 czułam ruchy)i z tygodnia na tydzień są coraz mocniejsze. czasem nieprzyjemne ale nie aż tak bolesne.