Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fibra mikro

Czy używacie tych nowoczesnych szmatek do czyszczenia?

Polecane posty

Gość fibra mikro

Jakie macie doświadczenia i które polecacie? Bo jakos do tej pory tylko tradycyjnie bawełna. Czy warto i które warto wypróbować z tych nowych ściereczek? Może powinnam skończym z wiecznym wykorzystywaniem na ścierki starych podkoszulków i podartej pościeli?

Gość TUPPERWAREeee
używam z TUPPERWARE -są dobre i stosunkowo niedrogie. piorę w ręku

Gość fibra mikro
dobrze, ale więcej już nie chcę na moim temacie reklamy taperware, bo mnie mdli jak widzę tę nazwę :-( proszę piszcie o rzeczach, które można dostać w większości normalnych sklepów w Polsce.

Używamy. Mam taką chytrą ściereczkę z mikrofibry jakiejś szwedzkiej firmy. Do czyszczenia szyb nie potrzebuję płynu, moczę ją w wodzie, przecieram i czyste :) chyba, że okna są bardzo brudne, to używam płynu i tej ściereczki.

Używam mikrofibry. Nie trzeba żadnych detergentów (jedynie piorę je po uzyciu w szarym mydle), lubię (no, na tyle na ile można lubic sprzątanie ;) ) nimi czyścić zwłaszcza szyby i lustra - mokrą usuwam brud, sucha poleruję. Z nowoczesnych rozwiązań polecam też PŁASKIE mopy -te tradycyjne sznurkowe nadaja się wg mnie najlepiej do rozmazywania, nie do mycia. Płaskie z przymocowaną "ścierką" sa wygodne i lepiej czyszczą.

Gość fibra mikro
A tej mikrofibry to uzywacie takich grubych ścierek czy raczej cieńszych. Bo widziałam takie jakies cieńsze, ale właściwie to nawet nie jestem pewna czy to była mikrobibra.

Gość fibra mikro
ktoś odpowie?

Gość Joela
Z drogich używam firmy Ha-ra (mam wciąż te same od 2 lat) .Z tańszych polecam z Lidla do okien ,szkła .Wszystkie z mikrofibry są lepsze od zwykłych .Są do mebli,do kuchni,łazienki.Do tego czysta woda lub normalne środki czyszczące .Scierki piorę w pralce do 60 st ,bez płynu zmiękczającego lub ręcznie w szarym mydle.A i jeszcze mam mopa z dużą ścierką z mikrofibry (nie jest płaski ,ale myje rewelacyjnie)

Gość marianna pe *
u mnie ponad 20 okien , to się nie sprawdziły przecieram papierowymi ręcznikami, palę i mam czysto

Gość marianna pe *
zrezygnowałam ze ścierek, w kuchni używam tylko papierowe ręczniki

Gość harmid
ja mam do szyb i luster taką ściereczkę, zieloną z mikrofibry i ją uwielbiam, mam już ponad dwa lata, czyści super, żadnych smug. uzywam jej razem z plynem. mam też taką samą czerwoną do kurzu, ale jej nie lubie.

Gość fibra mikro
dzięki, wreszcie się doczekałam konstruktywnych opinii :-)

A wg mnie najlepsza jest żółta ściereczka z biedronki. Nie pozostawia żadnych kłaczków jak inne mikrofibry.

Ja używam ściereczek z lidla bądź biedronki, jak dla mnie sprawdzają się i jedne i drugie :) uważam, że do okiem i luster są idealne :)

Gość tomek 01
szmatki są do kitu używam irchy

Gość Psełłłdo-nima
Hm, nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Mam zwykłe, bawełniane ściereczki ze starej pościeli (nimi też myję okna), czasami kupuję jakieś najtańsze takie kolorowe, po 3 w opakowaniu. W domu mam czysto, nie jaram się jakimiś tam najnowszymi modelami szmat, szczerze mówić, nie znam się na tych wszystkich mikrofibrach i innych cudach:D

Gość ertteee
ja już od 5 lat ciągle używam mikrofibry tu nie chodzi o jaranie się ścierkami a o ułatwianie sobie życia:D

Ja jestem do nich sceptycznie nastawiona niektorzy mowia nie trzeba detergentow a jak czyscicie natomiast wc i udrozniacie rury??? Nie wyobrazam sobie naturalnego sprzatania

Gość jolaDD
ja używam rekawicy Zeptera, to nie jest reklama tylko takiej uzywam myje nią okna , lustra

Gość kulasia
ten rewolucyjny materiał zbudowany jest z milionów, kilkaset razy cieńszych od ludzkiego włosa mikrowłókien, który absorbuje 7 razy więcej wody niż bawełna. Także czas schnięcia jest o 1/3 krótszy w stosunku do naturalnych tkanin.ściereczki z mikrofibry. ja zamawiam je w internetowej hurtowni chemicznej o tu www.to-ma.com.pl/scierki-z-mikrofibry,k23.html

Gość weeggg
o ktore nowoczense szmaty chodzi? o kobiety? :D