Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaja23456

Zatrzymane ząbkowanie u 14 miesięcznego dziecka.

Polecane posty

Gość kaja23456

Witam, mój synek ma 14 m-cy i ma 7 ząbków, wiem że to nic strasznego ale już od jakiś 3 miesięcy nie pojawił się kolejny ząbek, tzn dolna dwójka. Wybieramy się do lekarza ale nie daje mi spokoju ta sprawa. dodam też że mój synek słabo chodzi, nie wiem czy to ma jakiś związek ale naprawdę chodzenie kiepsko mu idzie. Na prostej drodze przejdzie kawałek ładnie ale po domu nie chce cały czas raczkuje, chyba że od jednej osoby do drugiej w tedy pójdzie, ale jego chód jest nie stabilny.... Mamy podpowiedzcie coś, mam się martwić?

Gość moja córcia
w tym wieku zaczęła dopiero chodzić,wiec mysle,ze tym nie masz sie co martwić.co do ząbków to nie mam pojecia.Moje dziecko ma w tej chwili 2 lata i zostały nam tylko 5-dośc długo juz czekamy i nic.

Gość pfffffff...
o chodzenie sie nie martw, niektore dzieci zaczynaja nawet dopiero w 18mc.. a jesli chodzi o zabki, to chyba tez jest ok, moja mala ma 13mcy i od 2mcy ma 6 zebow, tzn 3 u gory i 3 na dole. i nic nie zapowiada sie ze w najblizszym czasie uzebienie sie powiekszy;)

Gość kaja23456
Słyszałam też kiedyś taka opinię że zęby i układ kostny to jedno i gdy zaczyna się dziać coś nie dobrego np niedobór wit D to właśnie przestają wychodzić zęby... i dlatego trochę się martwie

my też mieliśmy taką długą przerwe, a potem rosły jak grzyby po deszczu :P myśle że bez paniki ale jeśli Cię to nie pokoi warto odwiedzić lekarza :)a z chodzeniem ma jeszcze czas, mój dośc długo chodził jak pijany, a teraz ładnie śmiga :)

Gość mammama27
moja rada - wyluzuj - i daj dziecku czas!! mojemu dwójki wyrastają teraz a ma 18 m-cy - wogóle szły nie pokolei - najpierw wyszły 4 a nie miał 2jek - z chodzeniem nie było problemu ale nie umiał usiąść z leżenia - nauczył się w 11 m-cu - każde dziecko rozwija się indywidulanie - daj swojemu czas

Gość KarolinaAndruch55
oczywiscie ze nie masz sie co martwic u mnie syn znjaomej ma 16 meisiecy i tylko 4 zeby moj syn ma 16 miesiecy 12 zebow i tez narazie cisza

Gość fdgfdgfd
moje dziecko ma 18mies. i 6 zębów :) więc sama widzisz.. i też od kilku mieś. jest cisza.

a skad wiesz ze ma sie pojawic dolna 2 ? wywrozylas to jakos ? zęby roznie rosna mój w wieku 16 mcy mial wszystkie tzn 20