Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfru22

Rodzice po zawodówce. Przez ich głupotę cierpię

Polecane posty

Gość sfru22

Do du.. to życie, całe dzieciństwo wmawiano mi, że jestem najlepszy, najmądrzejszy, ale też obchamiano na kazdym kroku, książki nigdy do rąk nie dali, rozwój dla nich to czarna magia. Teraz po latach nie mam wykształcenia, trudno mi w ogóle czytać a co dopiero polubić czytanie i kaza mi wielce isc do roboty, tyle mowienia, ze sukces murowany, a teraz ja mam pracowac???? JA? Czlowiek idealny? Wsrod innych uchodze za cytuję lamusa, kur..a gdzie te moje miliony, wspaniała przyszłość??? Nic nie robię, żeby coś zmienić, na tacy powinniście mi to przynosić i przeprosić. Należy mi się gn.oje, tylko gnębić potrafiliście :o na pewno niczego próbowac zmienić nie będę, nie ja tu zawiniłem, tylko wy prości ludzie po zawodówce, zazdroszczący mi tego, że wyróżniałem się, że byłem (przynajmniej według rodziców) bardziej dojrzały od was dzieciaków ganiających za piłką. Małe leszcze.

Gość oleeeeeeee
wal się:)

moi rodzice sa po podsatwowce, oboje alkoholicy. Wychowywalam sie na mecie, z polamanymi meblami z "darow" i krwia na scianach. W szkole smiali sie z moich znoszonych ubran i dziurawych butow. Tez ich nienawidzilam. I dlatego wyprowadzilam sie w wieku 18 lat. Pojechalam do Niemiec - w nieznane, mialam 20 DM w kieszeniu. Poczatki byly trudne, dlugo nie mialam tak naprawde miejsca do spania, zmywaki, sprzatanie za grosze itd. Dzis jestem po rachunkowosci w Berlinie i szykuje sie na kolejne, tym razem chyba w Anglii (pieniadze nie sa juz dla mnie problemem) Takze drogi leszczu- wszystko jest w twoich rekach

Moi rodzice zawsze mięli mnie gdzieś, nigdy nie obchodziło ich to jak się uczę. Ja SAMA z WŁASNEJ woli się uczyłam i teraz jestem po studiach, pracuję. To twoje życie i to ty masz o siebie zadbać.

Gość sfru22
A ja robić nie będę. Nie zniósłbym myśli, że ktoś mną dyryguje, ktoś kto równie dobrze mogłby obyć się bez rządzenia, bo tego wcale nie potrzebuje, jak bez względu na umiejętności będę na dobrym stanowisku, wtedy mogę pomyśleć o pracy, ale fizycznie jako zwykły robol?? chyba nie laliście dziś :)

Gość henbdjd
szafa_gra ..jak sie nazywala ta szkola albo fach w berlinie co skonczylas?

Gość a ty nie masz rozumu?
Moj ojciec po zawodowce moja mama po podstawowce... Moj brat inzynier na kontrakcie w Dubaju , moja siostra stomatolog, ja na 2 roku medycyny i jeszcze mam siostre w szkole sredniej ktora tez wybiera sie na studia. Nie rozumiem czemu wszystko zwalasz na rodzicow? nie masz swojego rozumu?? mozesz byc kimkolwiek zechcesz!!!

ludzie to jest provo jakiegos znudzonego niedotrzepanego pravika ale i tak- wez sie za siebie, bo za 10 lat smutno ci bedzie

Gość henbdjd
aleBurokauffrau to chyba bylo ausbildung ?

Gość aspinval
szafa jestes dziewicą ?

Gość sfru22
Nie jeśli warunkiem jest to, że muszę się starać, a za darmo nic nie przychodzi. Niby czemu tak jest? Z jakiej racji to ja mam być kowalem własnego losu? Mi mówili co innego, że jestem lepszy od innych i wszystko z łatwością przyjdzie, ale jakoś tego nie widzę dziś.

tak, zaczelam od zwyklego Ausbildung, nie mialam finansowych mozliwosci wtedy zeby isc na uniwersytet. Musialam to wszystko etapami poskladac.

Gość aspinval
murzyni,azjaci,eskimosi ,kogo wiecej ? opowiedz coś o sobie

Gość zuli
mówicie że rodzice zmarnowali wam dzieciństwo ... wyjechaliście dorobiliście się A czy teraz utrzymujecie z nimi kontakt, pomagacie finansowo

ja nie pomagam rodzicom finansowo, moje dziecinstwo bylo pieklem. Tyle wiem, ze nadal chleja.

Gość aspinval
szafa czy mogę zostac twoim fanem ?

Gość psychiatra sie klania
sfru 22 psychiatra sie tobie klania hehe

Gość aspinval
dziękuje :-) od tej chwili uważam się za twojego oficjalnego wielbiciela

Gość aspinval
twoją pełną heroizmu drogą do kariery i samostanowienia ,ale zawiodłem się trochę ,ze nie jesteś dziewicą :-(

Gość sfru22
Ej temat czego innego dotyczy. Mnie się nie ignoruje. Mi się pomaga.

Gość ja też miałam ciekawie
jak byłam mała to nie mogłam pisać jak to małe dziecko sobie po kartce, bo kartki trzeba było wg ojca oszczędzać, a wkład od długopisa tym bardziej. Jak miałam więc w ręce kartkę czy długopis to był zaraz zakaz pisania. Nie mogłam się więc zupełnie rozwijać. Jak się bawiłam lub smiałam, to krzyczał, że ma być cicho. Jak włączyłam TV, to przychodził znienacka, tak, żebym nie usłyszała i wówczas rykiem kazał wyłączyć to "pudło". W wakacje wstawanie o 6 rano i uwaga: papier ścierny w ręke i mam czyścić rdzę z jego auta lub z aut, które reperował, do nocy. Albo cały dzień pielenia czy też zbierania truskawek. Miałam wtedy od 10 do 2X aż się wyprowadziłam z domu. Mam tym ćwokom ze złe, że postarali się o dzieci, a nie powinni mieć żadnego!!!!!!!!!!!!!

Gość defillada
to fakt,wiele osób decyduje się na dzieci a,nie powinny miec ich wcale

Gość sfru22
i w oguuuuuuuuule i w szczegoule rozpie**alam pszczołom ule gigant ze mnie doskonały lubiem ciongnonć męskie pały gdy się budzę jusz o śficie ciongnem pałę znakomicie i nikomu nic do tego ze pisiora mam małego jestem ciotom i pedałem a wpie**alam mocznik z kałem :classic_cool:

Gość defillada
sfru chyba ci odjebało,to trauma z dzieciństwa