Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaja09876

Straszyn ból zęba :/

Polecane posty

Gość Kaja09876

Od 4 dni pobolewał mnie ząb - dwójka górna prawa i ból promieniuje aż do podniebienia. Dziś jak coś zjem i dotknę do podniebienia (tylko tak od strony zęba) to boli strasznie własnie ten ząb i podniebienie w tym miejscu:/ Nie wiem co robic bo nie moge sie dodzownic do dentystki :/

Gość stonoga w obuwiu z lateksu
No ale musisz, nie macie pogotowia stomatologicznego? Albo prywatnego? Idź jak najszybciej!

Gość bezimienna dziewczyna
Leć do pierwszego z brzegu dentysty. Rozwierci go i założy lekarstwo lub zapisze antybiotyk(w zależności od potrzeby). Jest ewidentnie stan zapalny i trzeba go szybko przerwać.

Gość pp9p98p898p
na przetrzymanie zażyj pyralginę 2 tabletki pomaga a i jak najszybciej udaj się do dentysty

Gość Kaja09876
własnie w tym problem że nawet prywatnie nie mają czasu(bardzo dobrzy stomatolodzy) a nie pójde do pierwszego lepszego bo mi rozwierci pół zęba(jak kiedyś inni). Gdyby to był z tyłu to pal licho ale z przodu nie chce znowu mieć martwego zęba ehh ten bół aż do prawej dziurki teraz mi promieniuje czuje jakbym miała zatkaną normalnie :/

Gość ona zamyślona
Ból zęba zwiastuje zapalenie miazgi lub korzenia zęba. Tak, czy siak-ten ząb będzie musiał być leczony kanałowo(i będzie martwy). Jeśli zaś - masz zgorzel (bo takie są jej objawy, jakie Ty masz)-zwlekając ryzykujesz całkowitą utratę zęba. Czas jest tu na wagę złota!

Gość Kaja09876
świetnie czyli kolejny martwy ząb:/ Tak strasznie o nie dbam a z przodu mi się psują ..:/

Gość Kaja09876
a czy ten zgorzel to jakoś widać ?

Gość ona zamyślona
Miałam kiedyś taki sam problem. Dentystka ledwo zęba odratowała. Leczyła mi go kanałowo ponad miesiąc(2xtydzień wizyta). Po paru latach, gdy zaczął nabierać siwawego odcienia "powlekła" mi go z wierzchu jakimś materiałem. Jest bielutki jak inne:)

Gość ona zamyślona
Zgorzeli nie widać. Dopiero jak rozwierci to strasznie śmierdzi...Zgnilizną:O

Gość Kaja09876
Dzwonie do dentystów i żaden nie ma czasu, co robić :(

Gość Kaja09876
jak mam jechać jak żaden nie ma czasu mimo chociaż tłumacze im że strasznie mnie boli :(

Gość ona zamyślona
Do kolejnego nie dzwoń, tylko jedź. Jak zobaczy Cię cierpiącą i obolałą pod drzwiami-nie będzie miał sumienia Cię spławić. U mnie to działało...:)

Gość Kaja09876
i pojechałam dentysta zatruł mi zęba ale nad boli jak cholera :/