Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowani dwoje

Imię ABELARD-co sądzicie?

Polecane posty

Witajcie. Coraz mniej mamy czasu,a nie możemy się zdecydować na imię dla syna. Mamy takie propozycje: Abelard Benon-po moim dziadku Dorian. Które Waszym zdaniem jest najładniejsze? Nam się wszystkie na równi podobają. Wszystkie pasują do naszego nazwiska. Wydaje nam się,że są to oryginalne ale nie nazbyt udziwnione imiona,prawda?

Gość mammama27
piękne imię - dziecko napewno będzie z dómą nosiło je

Gość rzeczywiście z DÓMĄ
a tak srio to okropne, Dorian za to śliczne, więc to bym wybrała

Nam się właśnie wszystkie trzy bardzo podobają. I nie możemy się zdecydować...

Gość judytawilk
abelard benon co za masakra, wspolczuje chlopcu chociaz si ejeszcze nienardzil, dorian najnormalniejsze

Gość anula88****
serio??? podoba Wam sie imie Abelard? chcecie zeby sie dzieciaki z niego smialy w szkole? a jak bedziecie do niego wolac? "Abelardzie chodz tu szybko! ". a jak to zdrobnicie? z tego wszystkiego to chyba tylko Dorian nie wywouje u mnie smiechu

Gość fhjihg
yyyy nie rób dziecku krzywdy! jest tyle pięknych, klasycznych imion... chyba że jesteś z tych co to wolą kewina, brajana albo... abelarda!

Imię Abelard od wielu pokolen jest znane i nadawane w Polsce-w ostatnim czasie wyszło z użytku,więc nie porównuj go do Kevinów, Brajanów itp.

Gość anula88****
jak zyje nie znam nikogo o takim imieniu... zastanow sie dobrze.

Gość pfffffff...
a mi sie benon podoba!:)

Gość jajajajaja11111111111
buhaha ;d lepszych porpozycji nie masz ?;d jak bym takie imie usłyszła to bym powiedziała, że tą osobę mataka nie kochała hahaha ;d

Gość annkh
imię Abelard nosi ten gość z kabaretu Limo, zawsze na nie narzeka... Benon-masakra, daje sobie rękę uciąć, że będzie miał ksywę baton Dorian- ujdzie, ale też bez rewelacji...

Gość ela to ty??
jezeli jestes krolowa i masz jakiś dwor to spoko. bo mi sie tak kojarzy... :P

Gość benek może być
Benon jest najprostsze bo nie ma r. Co do tych co się tak gotują mój dziadek miał na imię Abelard,a żadnym królem nie był. A jego ojciec Adolf. To są imiona używane głównie do okresu międzywojennego,więc nie dziwię się,że jakoś nie znacie osób o takich imionach-bo w większości już nie żyją. Obejrzyjcie jakiś film z Dymszą i popatrzcie jakie wtedy ludzie nosili imiona... zanim zaczniecie kogoś obrażać.

Gość kaftanik niebieski
daj imie po dziadku czyli Benon

Gość tak się czepiacie że dziwne???
Dorian ma pochodzenie greckie Benon hebrajskie Abelard francuskie A typowo nasze imiona? Czyli słowiańskie to: Bogusz, Bogusław, Borysław, Budzisław, Chwalibóg,Dobiegniew, Drogomir, Krzesimir, Ludomir, Mieczysław, Mirosław, Mścibór, Mścisław, Racibor, Świętopełk. Staropolskie: Boguchwał, Czcibor polskie Jacek A popularny Franciszek jest pochodzenia grecko- łacińskiego a Henio - niemieckie, Ignacy łacińskie, Igor skandynawskie, Jan hebrajskie, Kacper perskie, Jakub hebrajskie, Maciej hebrajskie, Marcin łacińskie, Piotr greckie. Także poznajcie najpierw pochodzenie zanim zaczniecie dzielić na nasze i obce. Prawie żadne imiona nie są typowo nasze....

Abelard mi się nie podoba. Benon już tak ale to może dlatego że dobrze mi się kojarzy, miałam fajnego nauczyciela o tym imieniu, wszyscy mówili na niego Benek.

Gość do grejs keli
A nie nazywał się Dymek?

Gość v vf f
matko skad wy bierzecie te imiona kobieto nie rób krzywdy dziecku chcesz zeby sie potem z niego smiali co to za imie?????????

Gość do grejs keli
Bo mnie taki uczył. Czyli jak widać imię Benon było kiedyś dość popularne ;)

Gość do grejs keli
Autorko mi się najbardziej podoba Abelard... :) Ale Benon też ładne. A co do nietypowych imion-wiecie jakie imię męskie było popularne od lat 80 XIXw-do lat 20 XXw? Adolf. Zresztą ktoś tu wspomniał filmy z Dymszą, a on miał na imię... Adolf. Także moda na imiona się zmienia co parę lat.

Gość a nie mzoesz dac polskiej wers
wojciech?

Gość miła mała miła
Benon bardzo mi się podoba. Może dlatego,że mój tata ma na imię Brunon i podobnie brzmi :)

Gość mama z kinder niespodzianką
Moja córka ma na imię Daria, jej brat bliźniak miał być Dorian,ale zabrakło mi odwagi. Ma na imię Damian,ale "ksywkę"ma Dorian. Mają 15 lat. Autorko jeśli Ci się podoba dane imię to daj,bo nie są one ani jakoś szczególnie udziwnione ani ośmieszające. A jak chce się wyśmiać imię to zawsze można Janek tumanek, Czarek duparek, Stasio dupasio itp.

Gość będą wołać
Abel :D

Gość genauso
może i kiedyś tam było modne i fajne ale teraz i jak dla mnie jest strasznie nadęte i z jakiejś dziwnej bajki :P jestem na nie Dorian też jakieś nie bardzo, Benon niezłe

Gość a mi się Abelard podoba
Ale ja lubię takie imiona. mój syn ma na imię Eliasz. Ma obecnie 9 lat i też wszyscy twierdzili,że dzieci będą się z niego naśmiewać-gorzej ma Alan i George-oni słyszą jakieś docinki,a mój syn jakoś nie narzeka.

Alan i George to jego koledzy z klasy,żeby ktoś nie pomyślał,że to również moje dzieci ;)

Alan i George to jego koledzy z klasy,żeby ktoś nie pomyślał,że to również moje dzieci ;)