Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowani dwoje

Imię ABELARD-co sądzicie?

Polecane posty

Gość rozaliaaaaaa
wszystkie 3 beznadziejnie udziwnione :-( nie mozna normalnie: Jaś, Piotruś, Antoś??????????????

Gość czop456
w sam raz dla lokaja. Abelardzie podaj waze ;0

Jak dla mnie Abelard trochę zbyt wymyślne-ale szczerze powiem,że ładne. Jednak nie dałabym tak na imię synkowi. Benka znam, nawet dwóch, więc to imię jak najbardziej spoko, Dorian ciekawe. Co do wpisu,że może Jan, Piotr-to też nie są imiona "nasze",np Jan jest pochodzenia hebrajskiego. Typowo polskim imieniem jest Jacek, a słowiańskie to Bożydar, Dobromir, Dobromił, Sławomir, Bolesław itp. Poza Bolkiem nikt raczej nie daje obecnie pozostałych typowo słowiańskich imion...

Gość czop456
większość jako nasze rozumie imiona popularne od lat w polsce a nie pochodzenia słowiańskiego ale zawsze znajdzie sie jakiś mądrala aby na siłe uświadamiac reszte

Gość do czopa....
To Ty dasz na imię Adolf? Bo to przez wiele lat byyło bardzo popularne imię w Polsce, ha ha ha :D

Gość patisonek87
Cała trójka mi się podoba ;) Abel- piekne imie. Nie znałam Benona żadnego ale kurcze, gdyby w drodze był chłopak to bym się zastanawiała :D bo obstawialam Kajetana do tej pory ;) ale cóż, jest dziewczynka i mam pustkę w głowie.. jednak zostało mi jeszcze 3miesiace czasu żeby coś wybrać ;) A mój synus co już biega po świecie ma na imię Dorian wlasnie ;) wszystkim z otoczenia bardzo się podoba to imię i nie słyszałam żadnych słów krytyki. Możliwe, ze to dlatego, ze nie mieszkam w Polsce a i Polacy tutaj są zupełnie inni niż ci krajowi... Do tych co piszecie, ze dziecko skrzywdzi.. To nie ona krzywdzi dziecko tylko takie pawiany jak wy co się z innych nasmiewaja!! Każdy ma inny gust i nie probujcie na sile komuś wcisnąć waszych upodobań. A niezdecydowana trzymam kciuki za konsekwencje w nadaniu imienia, które tobie się podoba ;)