Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marny grosik

Wrócić do pracy?

Polecane posty

Gość marny grosik

Witam,początkiem września skończy się mój urlop wypoczynkowy tuż po macierzyńskim.Moje dziecko będzie miało 7 miesięcy.Zarabiam ok 1900 zł netto.Nie mam możliwości zostawienia dziecka z babcią,mieszkam w bardzo małej mieścinie,do pracy dojeżdżam ponad 30 km.Pozostaje opiekunka do dziecka w naszej sytuacji.Pracuję na zmiany. 11 razy w miesiącu musiałabym zostawić dziecko na 10 godz. Nie znam stawki godzinowej dla opiekunki, koleżanki mówią że ok. 6 zł/godz.Jeżeli wydam ok 700,800 zł na opiekunkę, 400zł na dojazd to czy warto wrócić do pracy? Zostawić małe dziecko z opiekunką (ciężko znaleźć kogoś odpowiedniego)? Okropnie mi żal dziecka jak o tym pomyślę, babcia to babcia a nie obca osoba. Pozostało jeszcze prawie 3 miesiące ale już przeżywam to czy wrócić do pracy czy zostać w domu.

Gość marny grosik
up

Gość Miliana23
jak dla mnie to itak ci duzo zostaje 1900 niania 800 dojazd 400 to masz ile 1200 a zostaje ci 700 zł wiec sporo a co maja powiedziec mamy co mają najnizszą krajową i całą pensje na nianię by wydały?A ty narzekasz .idz spokojnie do pracy.

Gość tezmamaaaa
zależy czy bardzo potrzebujecie pieniędzy, i czy odpowiada Ci tzw ''siedzenie'' w domu z dzieckiem.... ja osobiście ''siedzę'' już z moją małą 1,5 roku i jeszcze jakoś nie wyobrażam sobie powrotu do pracy... a tym bardziej takiego 7miesięczniaka nie umiałabym po prostu oddać w obce ręce... póki mogę chcę wychowywać moje dziecko sama... oczywiście wiadomo że jak mała pójdzie do przedszkola poszukam nowej pracy, ale póki co jestem wdzięczna losowi że możemy sobie pozwolić na to żebym zajmowała się małą:)

Gość mnkjk
jeśli potrzebujecie kasy to wroc, zawsze cos Ci zostanie. a jesli spokojnie Wam starcza to zostan z dzieckiem :) jest jeszcze male, masz prawo :)

iśc czy nie iśc do pracy- ty sama musisz zdecydować! Ale wątpie czy znajdziesz opiekunkę za 800 zł.Jak ja szukałam 2 lata temu to min 1000 zł było....

Gość wrocic do pracy
po wychowawczym najprawdopodobniej juz nie bedziesz miala gdzie wracac. Dziura w CV i brak nastepnej pracy. I kicha....ani emerytury, zaleznosc od meza. Wroc do pracy. Dzisiaj trzeba dbac o dzieci a sama miloscia dziecka nie wykarmisz, nie ubierzesz, nie zaspokoisz jego potrzeb.

Gość kamcia1507
Wszystko zależy od Twojej sytuacji finansowej, od tego czy lubisz siedzieć w domu z dzieckiem. Ja bym wróciła