Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natejloniowy

jak pomoc siostrze?

Polecane posty

Gość natejloniowy

Mam 26 lat moaj siostra prawie 18 .Nasi rodzice sa po rozwodzie ,tata mieszka osobno.Teraz mam wyjechala do Anglii ,do pracy. I od pewnego czasu martwi sie o swoja siostre, aktualnie mieszka ze mna i moaj narzeczona.Jest dziwnie przygaszona, nie chce jesc razem z nami , ma ataki histerii ,moja narzeczona mowial jak pare slyszala jak plakala ,zamyka sie w pokoju ,wgl sie nie uczy, raz wszedlem po cos do jej pokoju i znalazlem pelno ukrytego jedzenia,zapalniczke (nigdy nie palila) zyletki , widzialem tez ze przegladala strony o samobojstwie .Wydawalo m isie ze slyszalem jak prowokuje wymioty, ostatnio tez zauwazylem siniaki na jej ciele,nie chce wgl rozmawiac. Raz tylko krzyczala ze jej nie rozumiem i uciekla na gore. Co sie z nia dzieje? Co ja mam robic? Raz przyszla tez pijana do domu .

Gość natejloniowy
prosze was o rady naprawde martwie sie... czesto sie klocimy ale jest moaj siostra i nie chce zbey dziala jej sie krzywda

Gość Ines1990
Może poradź się psychologa, on Ci pomoże z pewnością, doradzi, wytlumaczy.

Gość kurydza90
Też tak miałam w jej wieku, to bunt młodzieńczy i byc może ma jakieś problemy z samooceną bo ja tak miałam lub jakieś problemy w szkole, nawet się ciełam heh. Przejdzie jej dodatkowo sytuacja z jej rodzicami nasiliła w niej negatywne emocje. Porozmawiaj z psychologiem, to może coś poradzi.

Gość natejloniowy
tylko ze wlasnie problem jest w tym ze bylem ale widziala wizytowke i strasznie sie zdenerwowala .. podejrzewa byc mzoe zaburzenia odzywiani .. jak w takim przypakdu namowic sie na wizyte ?

Gość Ines1990
Spróbuj z nią porozmawiać delikatnie, w cztery oczy, idzcie razem gdzieś w jakies ciche miejce może Ci się zwierzy. Tylko nie trać wiary w to, próbuj aż do skutku.

Gość natejloniowy
tylk oze kurcze boje sie jak zaczac bo nie chce jej urazic ,jest ostatnio bardzo wrazliwa