Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgasgddf

jak delikatnie zwolnic pracownika

Polecane posty

Gość dgasgddf

przełożony kazał mi zwolnić pracownika, w sumie fajna dziewczyna, ale niestety nei nadaje się do tej pracy, ciągle sie spóźnia, ogólnie nie jest zbyt bystra ...ciągle popełnia błędy i to te same w kółko, wiem ze jej zależy na tej pracy ale z drugiej strony wiem ze to słaby pracownik i przez nią jest więcej na mojej głowie, jak ją najdelikatniej zwolnić, tak zeby nie straciła motywacji itp?

Gość Fanka w żałobie
"Najuprzejmiej zwalniam panią, ale proszę nie tracić motywacji. Nie jest pani wprawdzie ani zbyt bystra, ani punktualna, ale z pewnością znajdzie pani pracodawcę, których takich właśnie cech poszukuje u swoich podwładnych. Padam do nóżek"

Gość czegoss
firma sie rozpada i mamy za duzo pracowników .

Gość noc się kiedyś skończy
delikatnie :P mocne

nie owijaj w bawełnę,tylko powiedz wprost,że szefowi nie odpowiada taka pracownica, i to nie Twoja decyzja, tylko jego, więc będzie ok.

Gość Monilove
>>

Gość dgasgddf
Po głebszym namysle zdecydowałam, że powiem tak "Opierdalasz się a na twoje miejsce za bramą czeka 10 chentnych"

Gość poziom0
gdzie Oni są ci chętni , za którą bramą ? za 7 PLN za godzinę pracy to rób sobie sam ! i pamiętaj o tym, że kółko taczki musi się kręcić w rytm hip-hopu zapomnij o rytmie walczyka pchając taczkę pod górę !

Gość gość
ja bym to zwaliła na szefa. Wiesz... broniłem cię jak lew ale ktoś musiał polecieć i szef wybrał ciebie. Nie wiem dlaczego. Przykro mi, nic nie mogłem zrobić.

Gość LolkaTolka
Najlepiej powiedzieć, że z uwagi na trudną sytuację ekonomiczną firmy jesteś zmuszony poczynić oszczędności związane z zatrudnieniem. Że jak sytuacja się poprawi to się odezwiesz. No chyba, że powody zwolnienia są jeszcze inne. Tutaj masz artykuł http://www.praca-bierun.pl/porady-dla-pracodawcow/280/wypowiedzenie-a-zachowanie-pracownika w którym autor przedstawia najbardziej typowe zachowania.

Gość gość
mozna jej dowalić że marnuje swój talent na tym stanowisku i powinna poszukac bardziej ambitnego zajecia :D:D:D:D

Gość gość
A nie można dać jej jeszcze jednej szansy ? Wypunktować wprost co robi źle, uświadomić, że spóźnianie jest niedopuszczalne i da pół roku na poprawę. Jak nie się poprawi to wtedy zwolnić z powodu braku wyników. A jeśli miała już wcześniej taką szansę to teraz macie dobry powód aby ją zwolnić - nie sprawdziła się mimo podarowanej szansy.