Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość To mój błąd

Czy to wpadka??

Polecane posty

Gość To mój błąd

Mam 17 lat i opóźnia mi się okres już o dwa prawie tygodnie robiłam sobie test ciążowy i nic nie wykazało. Czy mam się udać do ginekologa z tym problemem? Wiem że jeszcze jestem gówniarą więc nie musicie mi tego wypominać bo pytam się o to jak powyżej w temacie...

Gość To mój błąd
Hm i nie dowiem się od nikogo co mam dalej robić:(

Gość Tralala la la xxx
Do ginekologa. Chociaż ja bym zrobiła jeszcze z jeden test. Jak będzie negatywny to do ginekologa, a jak pozytywny, to jest duuuuże prawdopodobieństwo że jesteś w ciąży ( o ile doszło do seksu ) no.. i gin.

Gość To mój błąd
Robiłam dwa razy i jest negatywny a z chłopakiem ostatni raz robiłam to 23 maja

Gość To mój błąd
Nie wiem czy czasem z mamą o tym nie porozmawiać ale nie chciała bym bo mogę obciachu się najeść...

Gość Tralala la la xxx
Jak długie masz cykle i kiedy miałaś ostatnio okres?

Gość Tralala la la xxx
Zabezpieczaliście się ? Jak?

Gość To mój błąd
Do pięciu dni mam a ostatni raz mi się skończył 21 Maja

Gość To mój błąd
Właśnie wtedy nie zabezpieczyliśmy się ale często nie zabezpieczałam się i mój partner i było wszystko dobrze...

Gość Tralala la la xxx
co ile masz okres pytałam a nie ile dni trwa okres. Ale ok. Według mnie nie jesteś w ciąży. Jajeczko nie dojrzało by w 2-3 dni. Więc wyluzuj. Stres, dieta zmiana pogody klimatu to pewnie wina spóźniającego się okresu albo zwyczajnie jeszcze nie uregulowane cykle.

Gość To mój błąd
Zazwyczaj to miałam wcześniej zawsze mało kiedy mi się zdarzało żeby mieć później a to mój pierwszy chłopak jest i już jesteśmy razem od 18 miesięcy... Dziękuje za odpowiedź...

Gość Tralala la la xxx
W ogóle to należy ci się manto, jak można nie wiedzieć co to cykl i zabierać się za seks? Jak można się w tym wieku nie zabezpieczać!?!?!? Czy ty wiesz że nie musi dojść do wytrysku żeby zajść w ciąże? O innych chlamydiach i syfach nie mówiąc!!! Może Cię to czegoś nauczy i albo zaczniesz się zabezpieczać albo przestaniesz uprawiać seks, bo nawet nie wiesz ilu dniowe masz cykle. Żeby brać się za seks trzeba trochę mieć wiedzy na ten temat i być DOJRZAŁYM na tyle by nie było tragedii jakby ciąża była. PS. Ja już jestem dojrzałą kobietą, z moim partnerem jesteśmy od lat też się nie zabezpieczaliśmy. 3 miesiące i bach jestem w ciąży. Tylko tyle że jesteśmy dojrzali była to nasza wspólna decyzja. Poczytaj trochę o kobiecej fizjologii, o seksie, o zagrożeniach i jak się zabezpieczać. Poznaj swoje ciało najpierw.. Załamana jestem!!! Twoja mama by zawału dostała słysząc twoje brednie kochana.

Gość To mój błąd
Nie mogę właśnie spać bo się martwię i nie jestem jakąś dziwką bo się trzymam jednego chłopaka a zresztą nie pytałam się o to czy jestem dzieciak czy nie bo to wiem kim jestem...

Gość Tralala la la xxx
suczysko pewne- O jakich 18 miesiącach mówisz?

Gość wariette
w takim wieku nieregularny okres to nie jest nic dziwnego..jest czasami bardzo długi cykl do 40 dni..powtórz test..al e w twoim wieku nieregularne cykle to nic nadzwyczajnego

Gość Tralala la la xxx
Aha. Ja wychodzę z założenia że trzeba najpierw uspokoić, wytłumaczyć i porządnie opiedrolić. Skąd biorą się takie dzieci?! JAK MOŻNA ZABIERAĆ SIĘ ZA SEKS , NIE WIEDZĄC NIC O SWOIM CYKLU, O SWOIM CIELE, O ZAGROŻENIACH, O TYM JAK SIĘ ZACHODZI W CIĄŻE"?!?!!? Ten Jej facet to jakiś gamoń, tak samo... Fajnie poruchać w tym wieku jak hormony buzują, ale nikt nie pomyśli o różnych syfach infekcjach, czy o matko o ciąży i że trzeba się zabezpieczyć! A potem dzieci mają dzieci. i Tragedia!!

Gość febgfeb
oby dziecko dobrze rosło

Gość febgfeb
nie wszystkie dzieciaki sie ruchaja

Gość To mój błąd
Tralala la la xxx Dziękuję pani za tą odpowiedź zgadzam się z panią że to mój błąd ale czasu nie cofnę a cykle mam co 17 20 dni, w tych granicach. Czytam na ten temat sporo ale jednak emocje często biorą górę nad wszystkim. Nie odpowiadam tym mądralińskim którzy tylko potrafią krytykować zamiast coś mądrego napisać w temacie i udzielić jakiejś pozytywnej odpowiedzi by mi doradzić. Dobranoc wszystkim a pani dziękuje za konkretną odpowiedź Przeklinacie brzydko się zachowujecie a później dziwicie się że my młodzi tacy jesteśmy, a z kogo bierzemy przykład ?? z was bo z nikogo więcej...

Gość Tralala la la xxx
Matki polki wstydzą się. Nie wiem, Jak dla mnie skoro myśli się o seksie to już się jest na tyle dojrzałym żeby nawet samemu poszperać i się dowiedzieć czegoś.

Gość Tralala la la xxx
To mój błąd - idź do ginekologa, dziewczyna w Twoim wieku, która zaczęła współżycie ,dawno powinna być u ginekologa. Sama możesz iść z Nfz-u. za friko. I błagam zabezpieczaj sie, ominiesz nieprzespanych nocy!!! I poczytaj troche jak wczesniej wspominałam.