Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no nie wiem, nie wiem

Mamy 2-5 latek - czy wasze córki

Polecane posty

Gość no nie wiem, nie wiem

mają bzika na punkcie jakiejś bajki/ programu i postaci z tym związanych? JAk objawia się ta ich pasja, czy kupujecie im ubrania z motywem ulubionych bohaterow?

moja siostrzenica najpierh hallo kitty a teraz hannah montana :) teraz ma 6 lat

Moja ma 3,5 roku i od jakiegoś czasu królują u niej My Little Pony. Przedtem był szał na Puchatka i Ulicę Sezamkową.

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
no pewnie u nas obecnie na topie sa kucyki pony ;) były pet shopy, hello kitty , polly pocket i inni, kupuje jej zabawki, maskotki, gadzety, ubrania z ulubionymi motywami oczywiscie w granicach rozsadku ;) córcia ma 5,5 latek

Gość jsnaj
Moja dwuletnia córka na szczęście kieruje się jeszcze moim gustem. Raz powiedziałam, że nie lubię tych kucyków i ona nawet teraz na nie nie spojrzy. Nie lubi ale to już sama z siebie innych bajek za to lubię Lwa raa raa i ciekawskiego "Dżordża":) Nie przejawia jeszcze szału na ciuszki z postaciami. Oczywiście jak ma coś z pieskiem czy lalą to się cieszy ale nie fika, żeby jej kupować.

Przypominam sobie że kiedy moja siostra miała 2-3 lata przeżywała fascynację kolorem różowym i kucykami pony :p dosłownie rzygałam juz tymi kucyponkami bo były wszędzie :p trwało to mniej więcej 1,5 roku.

Hehe ja też kiedyś mówiłam, że nie cierpię tych kuców, mała też nie przejawiała entuzjazmu, więc przymykałam oko jak czasem oglądała bajkę - no i się zaczęło. Teraz kucyków ma chyba z 50, różne akcesoria do nich, bawi się nimi non-stop, odgrywa różne scenki sytuacyjne itd. Ale trzeba zauważyć też dobre strony - kuce nie są agresywne, nie promują seksistowskich wzorców i nie narzucają określonych zachowań (jak np Barbie, która wręcz nakazuje dziewczynko skupiać się przede wszystkim na wyglądzie i na podobaniu się facetom) :P Zresztą, prędzej czy później kucyki pójdą w odstawkę :)

Gość jsnaj
O jezu ta bajka z tymi barbie, które są w jakiejś szkole na dworze królowej i uczą się na damy dworu czy coś takiego to jest gówno wszechświata. Uczą intryg, plotek i najgorszych psich zachowań.

Jeśli chodzi o tą bajkę co czasem w niedzielę leci na mini mini to popieram - porażka! Na szczęście moja młoda nie lubi Barbie :)