Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smokeldi90909

tabletki anty jakie badania wam robiono

Polecane posty

Gość smokeldi90909

jw

Za pierwszym razem żadnych. Za drugim razem badania hormonalne (ale nie pamiętam dokładnie jakie), próby wątrobowe i krzepliwość krwi.

Gość smokeldi90909
za pierwszym doprano Ci tabletki bez rzadnych badac ? czy odczuwalas jakis skutki tego ?

Gość smokeldi90909
a tabl trzeba zmieniac co jakis czas ?

Gość smokeldi90909
a za te badania sie placi ? sa wykonywane w tej placowce do ktorej sie przyszlo na wizyte?

Jeżeli idziesz do lekarza na NFZ i lekarz wystawia Ci skierowanie na badania to nic nie płacisz, bo płaci za nie NFZ. Jeżeli idziesz prywatnie to płacisz. Robisz tam gdzie jest laboratorium (punkt pobrań), w większości przychodni NFZ są laboratoria. W prywatnych gabinetach ginekologicznych raczej nie ma. W prywatnych przychodniach bywają.

Gość smokeldi90909
genaralnie to pobranie krwi ? na wyniki sie pewnie sporo czeka jest mozliwe ze odrazu na pierwszej wizycie bez badan gin przpisze mi tabl ?

Na wyniki czeka się jeden dzień z tego co pamiętam, wszystkie, które wymieniłam to badania z krwi. Ginekolog może, a nawet powinien podczas wizyty pobrać cytologię i na ten wynik czeka się dosyć długo 1,5-3 tygodni. Poza tym dobry ginekolog powinien też zbadać piersi i "pouczyć" pacjentkę, aby prowadziła samokontrolę piersi i albo jej to pokazać albo dać jakąś broszurę informacyjną. Jest taka możliwość, że lekarz przepisze tabletki bez badań.

Gość smokeldi90909
dzieki bardzo mi pomoglas ;)

Gość hejlubieklej
podejrzewam ze mam torbiel czy usg wykryje? jesli gin bedzie wykonywal inne badanie na fotelu to moge czuc bol dlatego ze mam torbiel ?