Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abrakadabraaa

nostryfikacja dyplomu / Anglia

Polecane posty

Gość abrakadabraaa

chciałabym nostryfikować dyplom ukończenia technikum hotelarskiego < 5 letnie > proszę o odpowiedź, czy taki papierek będzie mieć w przyszłości jakieś znaczenie dla angielskiego pracodawcy ? dodam, że dostałam pracę w Anglii i akurat ten pracodawca nie wymaga ode mnie dokumentów, ale chciałabym wiedzieć na przyszłość czy starać się o nostryfikację takiego dyplomu i czy pozwoliłoby to wówczas na to abym mogła iść na studia "kiedyś tam" ? bardzo proszę o odp ;)

Gość ale po co?,,,
jezeli chodzi o ukonczenie technikum to raczej nie ma sensu nostryfikowac, jezeli skladalabys podanie na studia to i tak potrakutja to jako cos w rodzaju high school profilowane. Najlepszym wyjsciem, dla pewnosci byloby napisanie mejli do uczelni ktore cie interesuja i zapytanie sie czy na dany kierunek twoj dyplom/matura jest ok (ja skladalam stara polska mature i bylo ok) eventualnie napisac do UCAS bo to oni zajmuja sie wszystkimi aplikacjami na undergraduate courses.

Do ucas nie ma sensu pisac bo kazdy uniwerek ma inne wymagania i ucas w to sie nie miesza ja musialam nosrtyfikowac swoje dyplomy ale wiele uczelni tego nie wymaga.zadzwonilabym do uczelni po prostu.