Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 W艣ciek艂a ma艂a MI

Sprawiedliwosc na studiach!!! Kompletny mira偶

Polecane posty

Go艣膰 W艣ciek艂a ma艂a MI

Dzi艣 mialam egzamin, do艣c trudny na kt贸ry uczy艂am si臋 ca艂y miesi膮c. Podzielono nas na 4 grupy i oczywi艣cie: TRAFI艁AM NA JEDYNEGO CHAMA Z TEGO WYDZIA艁U! Nosz kurwa! Ca艂a nasza 20 os gr obla艂a! I nie wazne czy ktos wczesniej sie uczyl czy nie- kretyn uwalil i juz. Pozostale gr w jaki艣 99% ZDA艁Y! Jestem po prostu wsciekla. Musze przyjsc na poprawke na wrzesien, teraz sie nie da. A mialam wyjechac do Hioszpanii, bo nie mam KASY NA studiowanie... Nie wiem co robi膰....

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 prawik1991:::::::;
po co chcesz jecvha膰 do Hiszpanii, przecie偶 lody za kase mo偶esz robi膰 facetom w Twoim prywatnym mieszkaniu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rhewge
popro艣 o wcze艣niejszy termin poprawki np. za tydzie艅 i idz藕 do innego egzaminatora

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 W艣ciek艂a ma艂a Mi
Ale inni chyba wol膮 ch艂opc贸w. Wi臋c nie obci膮gne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rhewge
prawik idioto w hiszpanii wi臋cej p艂ac膮 szczeg贸lnie teraz kiedy popyt przewy偶sza poda偶, gdy偶 wi臋kszo艣c obci膮gar jest teraz w Polsce i na Ukrainie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 janina bez pianina
autorko, to studia, a nie s膮d, tu sprawiedliwo艣ci nie ma. Lepiej, 偶ebys sie o tym przekona艂a wczesniej ni偶 p贸藕niej :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zupa pomidorowa jest dobra
jesli nie zaliczylo az tylko osob, a wiekszosc byla przygotowana jak Ty to moze cala grupa sprobujcie cos zdzialac, cos jest nie tak skoro koles uwala prawie cala grupe;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 W艣ciek艂a ma艂a MI
Smieszny podszyw, naprawde. U nas nie ma przekladania. Prof katedry powiedzial ze to sa studia i jak ktosc nie daje rady to lepiej zrezygnowa膰!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 W艣ciek艂a ma艂a MI
Bo on jest chamem i wymaga wszystkiego, a pozostali egzaminatorzy s膮 lajtowi i obleweali tylko kompletnych tumanow.

Udost臋pnij ten post

Gdybym by艂a w takiej sytuacji prze艂o偶y艂abym t膮 poprawke na inny termin i pojecha艂a do Hiszpanii tak jak by艂o w planach. Zw艂aszcza je艣li jedziesz do procy na pewno zyskasz na tym wi臋cej ni偶 zap艂acisz za takie przeniesienie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ____Klaudia_____
Znam to. Ja bym pojecha艂a do Hiszpani.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 W艣ciek艂a ma艂a MI
No wlasnie jutro mam sie zglosic i sprobuje przeniesc chociaz na koniec miesiaca. Bo poprawka ma byc... 2 wrzesnia!! Ledwo wiaze koniec z koncem, mam stydendium socjalne ok 800 z艂, ale mam tez ciezko chora siostre, zbieramy na operacje. Ale tu nikogo nie obchodzi czyjas sytuacja, ze ma ciezko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 W艣ciek艂a ma艂a MI
Nawet powiedzialam to pozniej jasnie szanownemu doktorowi. Powiedzial mi: wspolczuje" z glupim usmieszkiem!! Naprawde nie wiem skad ta znieczulica, to chamstwo, ta podlosc. Sprobuj sie wybic, sprobuj cos osiagnac, naucz sie i dostan lopata po glowie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 W艣ciek艂a ma艂a MI
Muslalam napisac ten monolog... Musialam sie wy偶ali膰. No nic, wywalic mnie nie wywala. Poprawke jakos wywalczyc musze, najwyzej wezme dziekanke, chociaz mi to nie pasuje, takie zwlekanie. Bede siedziec w dziekanacie i wyc, az mi przesunie. Jak nie, to zaplace, chyba ze 200 z艂... Kurwa.

Udost臋pnij ten post

No wiesz, chora siostra nie powinna nikogo obchodzi膰 na Twoich studiach, ani to 偶e sie uczy艂a艣. Je艣li napisa艂a艣 dobrze mo偶esz napisa膰 podanie o ponowne sprawdzenie, wtedy kto艣 tam inny sprawdza, ale czy to jest uczciwe nie wiem, moze i tak kolega poprze koleg臋, ale wiem 偶e jest cos takiego. Co do przeniesienia to o ile wiem nie robi膮 偶adnej 艂aski, piszesz podanie, op艂acasz i tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 W艣ciek艂a ma艂a MI
Odpowiada艂am, skarbie, ustnie. I co艣 mi si臋 wydaje, 偶e co studia to nieco inaczej. Tutaj ROBI膭 艂ask臋 przenosz膮c COKOLWIEK. Taak, wiem, 偶e nikogo nie interesuje sytuacja drugiej osoby, nawet jak ktos bliski zwyczajnie ci umiera, a ty mimo wszystko chcesz pomoc, bo jest jakas nadzieja... oblejesz egz na ktory ku艂a艣, i oblali go ci, kt贸rym na niczym nie zale偶y... kogo to obchodzi. Nikogo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 erfeeerer
i tak po studiach b臋dziesz robi膰 w biedronce.

Udost臋pnij ten post

Ja przez swoje studia nauczy艂am si臋, 偶e jedynie w艂a偶enie w d... wyk艂adowcom i notoryczne podlizywanie daje efekty. Jak kto艣 na egzamin do Pana Doktora zak艂ada艂 spodnie i bluzk臋 bez dekoltu- to chocia偶by ca艂膮 ksi膮偶k臋 mu wyrecytowa艂 i tak by艂o 藕le. Jak si臋 cz艂owiek tyle lat na to napatrzy te偶 si臋 odechciewa...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 W艣ciek艂a ma艂a MI
Ja w艂asnie studiuje dla pracy, nie dla widzisimie, jak np. dziani, rozwydrzeni wieczni studenci jak膮艣 europeistyk臋 czy socjologi臋. Ja studiuje cos, co da mi prace.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arabella123456
A co zazdro艣膰 ci臋 zdziera, 偶e kto艣 sobie studiuje europeistyk臋 czy socjologi臋? Naprawd臋 偶enuj膮ce jest to, 偶e kto艣 si臋 wywy偶sza poniewa偶 za艂apa艂 si臋 na jaki艣 badziewny kierunek, kt贸ry niby da mu prac臋. Ot贸偶 偶aden kierunek nie da ci pracy, musisz to przyswoi膰. A to, 偶e masz chor膮 siostr臋 nie oznacza, 偶e wyk艂adowcy powinni ci zalicza膰 egzaminy z lito艣ci.

Udost臋pnij ten post

No nie wiem :o ja tam widz臋 偶e zawsze jak ktos umie to zda :) jeszcze nie widzia艂am osoby, kt贸ra nie zda艂aby umiej膮c i rozumiej膮c to o czym m贸wi...no ale jak m贸wisz ja studiuj臋 gdzie indziej :p Co do siostry to naprawd臋, ja mam np ma艂e dziecko i nikogo nie obchodzi czy je mam czy nie i czy mi utrudnia nauk臋 czy nie utrudnia. I uwa偶am 偶e to jest sprawiedliwe podej艣cie bo sytuacja rodzinna nie ma nic wsp贸lnego z tym czy kto艣 cos umie czy nie. Moim zdaniem skoro nie zdala艣 musia艂a艣 nie umie膰, albo by艂a艣 tylko obkuta z tego co bylo na wyk艂adach/膰wiczeniach. U mnie jest tak, 偶e na niekt贸rych egzaminach masz mie膰 np o wszystkim swoje zdanie i umie膰 je obroni膰 inaczej ni偶 by艂o m贸wione na wykladach...musisz mysle膰 inaczej nie zdasz nawet na liche 3 i chora siostra ani Ci nie pomo偶e ani nie zaszkodzi

Udost臋pnij ten post

Poza tym za艂o偶enie 偶e jaki艣 kierunek da komu艣 prac臋 jest glupie :) po ka偶dym kierunku mo偶na znale藕膰 prac臋, pr臋dzej lub p贸藕niej, je艣li jest sie wybitnym w tym co sie robi :) inaczej 偶aden kierunek nie gwarantuje sukcesu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arabella123456
Zgadzam si臋 z Lisabet S. Dwa razy trafi艂am na egzamin do wyk艂adowc贸w, kt贸rzy byli postrachami uczelni. I zda艂am. Jak uda艂a mi si臋 ta sztuka? Po prostu bardzo dobrze si臋 przygotowa艂am, nie liczy艂am na to 偶e wyk艂adowca b臋dzie lajtowy i przymknie uwagi na moje braki. Je艣li ma si臋 trudn膮 sytuacje 偶yciow膮, to od tego s膮 urlopy zdrowotne jak i dzieka艅skie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arabella123456
*przymknie oczy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 W艣ciek艂a ma艂a MI
By艂am przygotowana. Umia艂am perfekcyjnie odpowiedzie膰 na 6 z 7 pyta艅 i nie z jakiego艣 skryptu. Na 7 odpowiedzia艂am tak p贸艂 na p贸艂. Nie dziwne jest to 偶e na gr 20-os nikt nie zda艂, w nast臋pnej na 20- zda艂o 19, w nastepnej 18 i ostatniej chyba wszyscy?! Tak, europeistyka i socjologia, razem z filologi膮, podobno te偶 biologi膮 i filozofi膮 to najgorsze kierunki, po nich nie ma pracy. Jestem na polibudzie, na kierunku kt贸ry jest pono膰 przysz艂o艣ciowy, mo偶e nie w tej pipid贸wie, ale za granic膮 na pewno. Heh, urazi艂am kogo艣 podzia艂em kierunk贸w na lepsze i gorsze? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arabella123456
Widzisz, obku艂a艣 si臋 a i tak to nie pomog艂o, szczeg贸lnie kiedy na kierunkach technicznych liczy si臋 nie samo opanowanie materia艂u, ale r贸wnie偶 samodzielne my艣lenie. Nie umia艂a艣, nie zda艂a艣, pog贸d藕 si臋 z tym i przygotuj si臋 lepiej na nast臋pny raz. Takie jest 偶ycie, 偶e jedni trafiaj膮 na 艂atwiejszych wyk艂adowc贸w, a drudzy na trudniejszych. I nie urazi艂a艣, poniewa偶 sama odpowiesz za swoje w艂asne rojenia, 偶e za艂apanie si臋 na politechnik臋 w jakiej艣 pipid贸wie to z艂apanie pana Boga za nogi. Mam znajomych, kt贸rzy uko艅czyli chemi臋 na Politechnice Warszawskiej, gdzie poziom jest o niebo wy偶szy ni偶 na jakiej艣 zat臋ch艂ej polibudzie gdzie艣 tam. Kilku wci膮偶 szuka pracy, paru pracuje w laboratorium po 1800 z艂 miesi臋cznie. Ja ko艅cz膮c filozofi臋 i pracuj膮c w zawodzie, zarabiam 5000 tysi臋cy miesi臋cznie. Ale i tak nie uwierzysz:)

Udost臋pnij ten post