Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinkowa92

krwawienie po stosunkach?

Polecane posty

Gość malinkowa92

Hej dziewczyny, mam problem... Niedawno wraz z moim chłopakiem zaczęliśmy współżycie. To był mój pierwszy raz. Bardzo bolało i wiadomo, była krew. Jesteśmy już po kilku stosunkach, a krew nadal się pojawia i bóle podczas penetracji nie ustępują. Czy coś ze mną nie tak? :( biorę tabletki antykoncepcyjne ( pierwszy raz) i zabezpieczamy się jeszcze dodatkowo prezerwatywą.

Gość CiepeU
Nie wiem jak to wyglada u ciebie ale moja przyjaciolka i po straceniu dziewictwa zrobila sobie z partnerem dwa tygodnie przerwy. Wszystko powinno sie zagoic. Takie "jebanie na rzeznika" moze cie conajwyzej zniechecic do seksu w przyszlosci

Gość aneczkal....
No własnie, daliscie Tobie czas na zagojenie? Bo to w koncu ranka sie robi, musi sie potem podgoic, bo inaczej kazde kolejne naruszenie moze ja podkrwawiac...

Gość malinkowa92
Bardzo dziękuję za wasze rady :) myślałam, że to też także przez branie tabletek, występują takie plamienia. Czytałam, że taka przerwa po stosunku musi trwać 2 tygodnie. Czy jest to sprawa indywidualna dla każdej z nas, czy tak po prostu musi być? :)

Gość aneczkal....
Czasami po tabletkach faktycznie występuja plamienia...ale nie sadze żeby tak bylo w tym przypadku, jesli tez stosunkom dalej towarzyszy ból. Ból juz na pewno nie moze byc spowodowany przez tabletki :) to jest sprawa indywidualna, u mnie no krwawienie trwało moment, pózniej nie czekałam az dwa tygodnie i nic sie nie działo. A to krwawienie ustepuje u Ciebie krótko po stosunku, czy jest takie ciągłe?

U mnie troszkę krwi pojawiało sie przy stosunku tak do roku od rozpoczęcia współżycia. Ginekolog mi powiedział, ze to minie samo ( minęło ;-) ) a przyczyna jest tarcie penisem o ścianki pochwy. Wielkość penisa, czy szybki/wolny seks nie miały tu nic do znaczenia.

Gość malinkowa92
No właśnie ono nie ustępuje... mam takie ciągłe plamienia od krwi. Przez te bóle podczas współżycia zdecydowałam się na kilkudniową przerwę... i faktycznie, krwi jest coraz mniej, ale nie ustępuje od razu :)

Gość malinkowa92
czekoladowa broszka - 5 miesięcy to trochę długo :D;)