Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja78

Za malo tyje, ochrzan od gina, prosze o rady...

Polecane posty

Gość ja78

Hej, jestem w 30 tc. Wrocilam dzisiaj od ginekologa, ktory mnie ochrzanil, gdyz od ostatniej wizyty - ktora byla miesiac temu, nic nie przytylam, a wiecz schudlam 0.4 kg. Nie wiem w czym problem, o co chodzi. Moze za malo jem? Obawiam sie tego, ale od 2 tygodni jakos nie jestem glodna i sie zmuszam. Co wy jecie w ciagu dnia? Ile przytylyscie? Czy u mnie to malo? Ktos pomoze mi zmodyfikowac? Mam wpiernioczac slodycze czy fast foody aby przytyc? - sniadanie: jajko sadzone, kromka razowca, ogorek - 2 sniadanie: serek wiejski, kromka razowca, mleko - obiad: piers z kurczaka, surowka, ziemniaki - podwieczorek: kilka truskawek, kawalek ciasta, garsc pistacji - kolacja: 2 kanapki z wedlina i pol malego brokula na parze - przed snem: pol kubka maslanki.

Gość kamcia1507
Jaka była Twoja waga przed ciążą i jaka jest teraz?

Gość srujka
ja jadlam jeszcze dziwniej, bo ograniczalam pieczywo, makarony i ziemniaki, w ostatnich miesiacach ciazy w ogole nie tylam, nikt mnie nie opieprzal :) ile wazysz teraz i ile juz przytylas? no i ile masz wzrostu?

Gość srujka
majoweczka07, chudna zazwyczaj te, ktore mialy 20 kg nagwagi przed ciaza, one chwala sie tym ze w ciazy "schudly" ;)

Gość ja78
Dzięki. :) Bo normalnie dostałąm ochrzan jakbym krzywdziła swoje dziecko, bo za mało jem. Mi się wcale nie wydaje aby to było mało. Zawsze byłam szczupła. Na śniadanie nie dam rady wtrażolić 5 kromek chleba, ja się jedną z dodatkami najem. Maluch jest ruchliwy, czasem lapie jakąś zawieszkę przez dzień i rusza się leniwie, ale to chyba każdy tak ma. ;)

Gość ja78
Mam 169 cm wzrostu. Do 26 tc przytyłam 5 kg, z których teraz te 0.4 straciłam. I nie wiem dlaczego spadły. Ograniczyłam słodycze, może dlatego? Przed ciążą ważyłam 53 kg, teraz ważę 57.6

Gość kamcia1507
ponawiam pytanie o wagę przed ciążą i obecną? To również ma znaczenie. Twój jadłospis wygląda rozsądnie. Dobrze, że nie obżerasz się fast foodami i słodyczami.

Gość kamcia1507
Ja jestem Twojego wzrostu i jak szłam rodzic to ważyłam 61kg(w 42 tc). Wyniki badań są w porządku?

Gość srujka
skoro z dzieckiem wszystko w porzadku, to nie masz sie czym martwic, nastepnym razem spytaj lekarza, czy lepiej by bylo, gdybys juz 15 kg przytyla i tyla dalej na potege:) bardzo dobry masz jadlospis i bardzo dobrze ze ograniczylas slodycze, ja tez zrezygnowalam prawie calkowicie ze slodyczy w ciazy, tak samo jak z gazowanych slodzonych napojow ciesz sie ze taka Twoja natura, niektore kobiety dopiero w ostatnich miesiacach ciazy najsilniej przybieraja na wadze zycze powodzenia i zdrowego dzieciaczka :)

Gość kamcia1507
zgadzam się ze srujką. Co to za lekarz, pewnie jakiś małomiasteczkowy mądraliński (bez obrazy). Mój lekarz wielokrotnie powtarzał, że to wcale nie dobrze jak kobieta tyje za dużo i lepiej przytyc mniej, najważniejsze żeby z dzieckiem było ok, mamusia odżywiała się rozsądnie i wyniki badań były w normie

Gość ja78
Wyniki badan mam w normie, a lekarz - fakt, malomiasteczkowy :)