Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fluffy Brush

czym rzucać na ślubie? Kto ma łapać ?

Polecane posty

Witam. Jak w temacie. Welonu mieć nie będę, czy rzucać kwiatami czy podwiązką? Bo wiem że robi się i tak i tak. I czy Pan młody musi rzucać krawatem i go później nie odzyska??? czy ten krawat ktoś mi odda a nie sobie przywłaszczy :O ? Czy dzieci również mają łapać i pozniej tańczyć ze starymi kawalerami :O ?? Czy dziecko powinno łapac podwiązkę? do oczepin jeszcze dzieci nie będą spać a będzie kilka dziewczynek. Proszę rozwiejcie me wątpliwości..

Gość tralalak
rzuć kwiatami. Zespół zawsze prosi do zabawy wszystkie panny i kawalerów, czy dzieci przyjdą nie da się przewidzieć, bylam na weselach gdzie dzieci brały udział w zabawie, byłam też na takich w których dzieci nie podchodziły w ogóle do kołeczka. krawat się powinno oddać, ale kwiaty panna zostawi sobie pewnie na pamiątkę :)

no to dobrze dziękuje, rzuce kwiatami w takim razie... Kwiaty każe oddać i krawat tak samo. Troche głupio jak 30 latek bedzie tanczyc z 5 letnim dzieckiem ktorego nie zna :/

czym rzucać na ślubie?" Najlepiej tortem z bitą śmietaną ;) Fajnie zdjęcia poźniej wychodzą :)

Gość tralalak
nie podchodź do tego tak poważnie :) nawet jeśli 5-latka będzie tańczyć z 30-latkiem to co? To tylko zabawa weselna, zwykły zwyczaj :)

wiem wiem.. ale kolezanka mi nagadała że głupia jestem jak che zeby dzieci braly udzial w tym i ze tak nie powinno byc i tak dalej... BO U NIEJ tak nie bedzie... wiec sie juz sama zastanawiam :O

Gość czym???
butelką raczej nie:p szkoda trunku, a i ktoś głowę mógłby mieć rozbitą:p mięchem - nie wypada, jakaś ciocia mogłaby się obrazić:p panem młodym - też nie, chłop się przyda potem:p pozostaje ci wiązanka:-D

jeszcze trochę i nożami będę rzucać... a tak serio to podjęłam decyzję. Kwiaty :) a czy zawsze jest cos takiego ze się podwiązkę zdejmuje? Czy to zalezy od zabawy jaką zespol wymysli? Bo wolała bym by tego nie było..

Gość ncjdekn xjkiexs
z tego co wiem to to jest zawsze "ustawione" i orkiestra w odpowiednim momencie daje znak do rzutu:). Wycelujcie w kogoś dorosłego a nie dziecko:). Czy udział w tym czyms jest obowiązkowy??? Czy można jako panna nie łapać??Zmusza?

Gość Andzia z parku
Na jakimś weselu, na którym byłam, osoba z orkiestry powiedziała, że do łapania welonu i krawata zapraszają tylko osoby pełnoletnie. I już. Co do zabaw - przed weselem ustalasz z orkiestrą, co chcecie, a czego nie. I nie ma potem durnych zabaw o podtekstach seksualnych.

Byłam na weselu, gdzie PM nie miała welonu i rzucała kwiatami - tez było ok. A i facet z zespołu 2x powtarzał, że zaprasza panny i kawalerów, którym "rodzice pozwolili" - co miało byc subtelną uwaga, ze to zabawa dla dorosłych raczej, choc srednio z tym wyszło.. A nie wiem, co ci przyszło do głowy, że ktoś krawat Pana młodego przywłaszcza... po oczepinach i tych innych zabawach z reguły świadek podchodzi i prosi o oddanie krawata.. Przeciez ten kawaler, co go złapała, raczej też w krawacie przyszedl, to po co mu dwa??

Gość że co że jak??
ja uważam że dzieci nie powinny brać udziału w łapaniu welonu czy też krawata, na weselach na których byłam to albo zespół zapraszał właśnie osoby raczej dorosłe, lub przynajmniej 15-16 letnie, młodszym natomiast dziękował jeśli mimo wszystko się pojawiły. Co do oddawania krawata, czy też welonu/bukietu, jeszcze się nie spotkałam z tym, żeby osoba która złapała zostawiła sobie na własność, choć jeszcze tą wiązankę jestem w stanie zrozumieć. Mnie również zdarzało się złapać welon i zawsze go zwracałam i nikt nie musiał mnie o to specjaalnie prosić..

rzucanie bukietem jest wygodniejsze. i dla rzucającej i dla łapiącego. rzut podwiązką- jeszcze nie spotkałam ale jestem na nie. to w końcu bielizna. zabawa ma na celu wyłonienie kolejnej panny młodej, więc nie widzę sensu żeby dzieci brały w tym udział. zwłaszcza gdy krawat złapie dorosły facet a welon dziewczynka, lub dorosła kobieta i mały chłopiec.

Gość CrK
Rzuć granatem.

Gość klaudia1617
gdzie tam podwiazką:) podwiązkę sciąga pan mlody w noc poślubną , a dla panien weselnych bukiet albo welon-u Ciebie bukiet:) ja jestem za tym zeby dzieci do oczepin nie brac, bo to zabawa choc staropolska, ale chodzi o panienki-takie dorastajace juz dziewczyny, 16-25 lat. nie pasuje zeby szly male dziewczynki, badz mlodzi chlopcy....to moze byc wrecz wulgarne...