Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna KW

Jakie restauracje polecacie w Warszawie - obiad do 50 zl

Polecane posty

Gość Anna KW

Najlepiej Mokotow lub centrum

Gość bianka111
Olive Garden ul. Pereca 2. lunch - przystawka+obiad +deser 20 zł :)

Gość kaaaasssia
Nie tylko lunch, do Olive Garden warto wybrać się na obiad lub kolację i spróbować którejś potrawy z menu z dań specjalnych

Gość WIEŚ TAŃCZY WIEŚ ŚPIEWA
jednak wasiawa to wielki świat. lunch dla wieśniaka to jak dla świni wizyta u kosmetyczki

Gość slodkawisnia
a ja polecam jeffsa na specjalne dni, w ktorych nie trzeba liczyc kalorii:) maja dobre promocje, we wtorek żeberka w promocyjnej cenia i drniki 2 za jeden:)

Gość slodkawisnia
+ oczywiście lunch, bo my w Warszawie wzorujemy się na NY taki new look:D

Gość Na Nowym Swiecie
ale najlepiej przywieźć weki od matuli. co swojskie, to swojskie

a może warto byłoby uściślić, czego najbardziej oczekujesz? Jaką kuchnię lubisz? Wtedy będzie łatwiej coś ci polecić, ale jeśli o mnie chodzi to ja bardzo lubię Dominium, głównie ze względu na to, że mają bardzo bogate menu i zależnie od tego, na co mam akurat ochotę coś zawsze znajdę.

Gość Loreto86
www.facebook.com/restauracjagallodoro moze coś włoskiego? w 50zł się wyrobisz :)

Gość BoniMM
Muszę powiedzieć, ze jestem miło zaskoczona śniadaniem w formie bufetu w Hotelu Aramis na Mokotowie (hotel ten posiada również restauracje w której można wykupić sobie śniadania lub obiady). Menu tej hotelowej restauracji znajdziecie na http://www.hotelaramis.pl/ Dodam od siebie, że jako fanka sałatek polecam Cezar :)

Gość gość
ostatnio dużo mówili o SoWIE i sowietach że dobre papu dają typu kosherne fiuty wołowe a`la ogony czy placek wołowy a`la szpinak a i tania popitka się znajdzie !!! :D :classic_cool: ))))

Gość gość
Polecam na Kabatach W Warszawie Antich Caffe, swietna wloska restauracja. Jedenie dobre i nie jest drogie. Restauracja klimatyczna

Gość gość
tak w rozsądnych cenach to można zjeść w Prima Pasta przy Wołoskiej, zazwyczaj chodzę tam na lunch, zerknij sobie na stronie na menu - primapasta.pl zazwyczaj sięgam po świeże makarony, ale bar sałatkowy też zacnie zastawiony, ewentualnie można zjeść pizzę, czy co tam kto lubi ;) no ale polecam

Gość gość
Te 50 zł to na osobę, czy na parę? Bo jak na parę to tylko podła pizzeria:O

Gość artekkk
Pozytywne mam doświadczenia z lokalem Ganesh w galerii Metro (ich stronka - www.ganesh.pl ). Sama galeria raczej nie przyciąga, ale już restauracja jest warta uwagi. Duże porcje, dobre ceny, obsługa, która doradzi w kwestii smaku – co jest ważne, bo nie każdy musi być zorientowany w indyjskich potrawach.

Gość gość
A ja już i tak wiem, jaka restauracja jest dla mnie najlepsza - jest nią Rozdroże przy alejach Ujazdowskich :)

Gość gość
Smakował mi ostatnio lunch w Ganesh. Trafiłam tam z polecenia koleżanki i na pewno jeszcze tu wrócę. Wszystko świeże, pachnące, kolorowe, a kosztował taki zestaw raptem 20 zł. Lokal jest przy ul. al. KEN, w Galerii Metro. Nie ma co się sugerować wyglądem galerii, który na pierwszy rzut oka na pewno trochę odstrasza.

Gość gość
ja używam aplikacji i strony LunchMapa - tam pokazuja aktualne lunche w warszawie z cenami, godzinami itd ,bardzo przydatne :)

Gość gość
e zestawy obiadowe sprzedają między 12 a 16 w Ganesh (tylko 20 zł!). Dodatki mają w cenie, więc za chlebek nie trzeba ekstra płacić. Obsługa sympatyczna, na kuchni pracuje prawdziwy kucharz z Indii, także – sto procent oryginalna Indyjska kuchnia, a nie jakieś podróbki.

Gość AntekKupiś
A ja zdecydowanie wolę wyjechać poza Warszawę i zjeść w Domu Kresowym!Mają mega smaczne jedzonko w super cenach i do tego fajną atmosferę w lokalu!!Wartoo!!

Gość Marekoon
Ja i moja dziewczyna lubimy zjeść w restauracji Akademia właśnie na Mokotowie. W większości Warszawskich restauracji zapłacisz dużo, a dostaniesz tyle co kot napłakał.

Gość gość
Z kumplami w robocie zamawiamy zestawy sushi na drugie śniadanie w Tokyo Sushi. Wychodzi nam na łebka niecałe 20 złotych, a można się ostro najeść. Jakieś zawsze dodatki wpadają do tych zestawów typu zupa, czy sałatka. Porcje uczciwe, a nie miniatury sushi, jak to bywa w niektórych, niby ekskluzywnych lokalach :)

Gość Tomek1990
Pizza w Złota 65, dobra cena, świeże składniki, a atmosfera jak prosto z Neapolu, na pewno się najesz :)

W restauracji Klimczok na Leszno 32 zestaw obiadowy jest w cenie 21 zł a jest tam naprawdę pysznie! Fajna, świeża odsłona kuchni polsko-góralskiej. Genialne pierogi, można rzec że babcine się przy nich umywają. Jest też opcja dla wegetarian wiec nikt nie będzie poszkodowany. No i cudowne desery - szarlotka i ciasto czekoladowe z malina PALCE LIZAC!

Gość BiMiFka
http://pankejk.com.pl/warszawa/menu-2/ ich polecam. Bardzo dobre jedzenie, np. pankejki czy placki ziemniaczane w różnej formie. Mają też ciekawą ofertę śniadań. Tak więc w ciagu całego dnia można smacznie i za nieduże pieniądze zjeść

Gość arletta24
Polecam Zachodni Brzeg - bardzo smaczna kuchnia izraelska!

Gość malgonias33
Dnia 9.11.2018 o 19:06, Gość arletta24 napisał:

Polecam Zachodni Brzeg - bardzo smaczna kuchnia izraelska!

super miejscówka!! przepyszna szakszuka i hummus, fajne drinki no i lokalizacja nad samą Wisłą!

Gość Fistaszka1985

PanKejk na Krakowskim Przedmieściu, koło pomnika Kopernika w miejscu dawnego KFC. Super naleśnikarnia, ale mają też np. placki ziemniaczane. Menu różnorodne, jedzenie bardzo dobre, doprawione, takie domowe choć spożywane w restauracji

Gość KamilaKcami

PanKejk na Krakowskim Przedmieściu, koło pomnika Kopernika w miejscu dawnego KFC. Super naleśnikarnia, ale mają też np. placki ziemniaczane. Menu różnorodne, jedzenie bardzo dobre, doprawione, takie domowe choć spożywane w restauracji

---

Rarcja. Chodzimy tam z rodziną na jedzenie głównie w weekendy. Porcje odpowiednie, można się naprawdę najeść i przy tym sporo nie wydać. Jedzenie określiłabym mianem domowego