Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evelin7046

Alimenty

Polecane posty

Gość evelin7046

Czesc kochani :) Powiedzcie mi czy rodzice mają mi obowiązek płacić alimenty. będę mieszkać z moim chłopakiem, niedługo spodziewamy się dziecka, od września wracam zaocznie do szkoły. Czy gdy uczę się zaocznie rodzice też mają obowiązek płacić alimenty? Mówię konkretnie o ojcu, który całe życie ma mnie w tyłku... a nie będę miała jak iść do pracy ...

Gość fdasdfdsadfdsffds
chyba cie pojebalo-niech cie twoj gach utrzymuje!!!

Gość no nie weim nie wiem
Sad moze ci przyznac ale nikoniecznie to raz , dwa nawet jak ci sad zasadzi to musi byc dobra wola twojego ojca ze ci bd płacił, bo jezeli nie bd płacił i starałabys sie z funduszu alimentacyjnego to oni juz rece umyjai ci wypłacac nie bedą ze wzgledu na to ze masz dziecko,

Gość no nie weim nie wiem
a pozatym skoro bd miec dziecko i mieszkacie ze sobą to jestescie rodziną wiec na utrzymanie rodziny wy powinniscie zapracowac , a nie mama czy tata dziadek babcia ciocia wujek

Gość Mgjgagjgmptgagahmdagtmd
Nie, po pierwsze mozna się starać o alimenty kontynuując naukę w systemie ktory nie pozwala na samodzielne utrzymanie się, dwa jezeli jestes w ciazy. Urodzisz swoje dziecko tracisz prawo do alimentów. Jest to zapisane w odpowiedniej formie w kodeksie, wiem z autopsji. Pzdr

Gość kot_odwrócony_ogonem
teoretycznie alimenty są na dziecko uczace się do 25 czy 26 roku zycia które nie jest w stanie utrzymać się samodzielnie ALE czy przysługują ci w momencie kiedy założyłaś swoją rodzine i uczysz się zaocznie to już sprawa dyskusyjna, więc sąd to rozsądzi

Gość evelin7046
tylko też jest to , że my nie planujemy ślubu, więc teoretycznie uchodzę za samotną matkę...

Gość ciekawska mała mi
ja zaocznie studiuje i przegrałam sprawę o alimenty...

Gość evelin7046
ja pierdziele :(

Gość evelin7046
właściwie moj ojciec ma zasadzone, tylko ja przerwalam na poltorej roku nauke i wyjechalam z kraju. czy to sie anulowalo ? czy gdy wroce do szkoly to wyrok sie kontynuuje .. ?

Gość cococococococoo?
ile masz lat?czemu twoj facet nie pojdzie do pracy? dupy latwo bylo dawac teraz gorzej, co?

Gość błędy przeszłości
Pewna nie jestem-a nie działa mi w telefonie google,więc nie sprawdzę. Dlatego napiszę tyle ile wiem na 100%. Z tytułu tego,że jesteś samotną matką,to możesz dochodzić alimentów,ale od partnera i te Ci się należą. Nie wiem jak to jest w przypadku ojca kiedy zakładasz swoją rodzinę.

Gość ciekawska mała mi
ja poszłam że tak powiem jednym ciągiem nie przerywając nauki, jak miałam 16 lat to rzuciłam liceum i poszłam do zawodówki, później 2 lata dziennego liceum uzupełniającego i zaoczne studia w innym mieście, no i przegrałam :/ a jak już przerwałaś naukę nieciekawie się sprawa ma, a płacił Ci przez te półtora roku, ile lat masz?

Gość evelin7046
dokładnie to wygląda tak. we wrzesniu koncze 20 lat. alimenty mam zasądzone od długo długo jest to śmieszne 400 zł na dorosla kobiete. przerwalam nauke w liceum i wyjechalam do chlopaka za granice bo bylo strasznie ciezko, mieszkalam z nim poltorej roku , spodziewamy sie dziecka i nie damy sobie tam rady bo nie mamy tam nikogo nie znamy na tyle jezyka. dlatego chcemy wrocic. nie zamierzamy brac na razie slubu ale bedziemy mieszkac wszystky razem (ja dziecko i on). chce isc do szkoly zaocznie. by napisac mature. i wlasnie nie wiem czy to jest tak, czy to sie kontynuuje i powinnam go poodac o podwyzszenie czy sprawa wyglasla i trzeba jeszcze raz go pozwac :(

Gość evelin7046
ojeciec mojego dziecka, bedzie z nami i bedzie pracowal i bedzie placil . tylko chodzi o mnie czy ja mam jakies prawo ?. bo do pracy bedzie mi ciezko isc. i potrzebuje tych alimentow :(

Gość evelin7046
nie placil przez poltorej roku dlatego, ze nie bylam na utrzymaniu matki poszlam do pracy przerwalam nauke wiec tak jakbym poszla na swoje ; (

Gość nie, alimenty od ojca
już nie będą Ci przysługiwać

trzeba bylo nie dawac dooopska!!!!!!!!!!!!!!!!! ja pierdole glupota niektorych lasek porazaaaaaa!!!!!!!1 moze ja mam ci zaplacic alimenty?!?! zrobilas sobie bachora a teraz szukasz kogos kto bedzie go utrzymywal??? ODDAJ DO ZLOBKA A DUPSKO RUSZ DO PRACY, A NIE KURWA CZAISZ SIE NA KASE

Gość evelin7046
a w sumie dlatego ? obowiazek jest do kiedy dziecko sie uczy lub nie potrafi sie samo utrzymac ... :(

Gość evelin7046
rychu peja z klanu geja dzięki :). tylko dlaczego wyzywasz moje dziecko od bachora. ? nie wstyd Ci? mozesz tak zwyzywac niewinne dziecko i spac spokojnie ? ja tu pytam o rade, a jesli chcesz sie na kims wyzywc to prosze :) znajdz sobie kogos innego. pozdrawiam

Gość ciekawska mała mi
a nie da rady byś poszła dziennie do tego liceum? inaczej na to sąd będzie patrzył, ja jakbym studiowałla dziennie to bym dobrą kasę od ojca miała a tak to lipa... mój stary dziany ale nowa rodzinka ważniejsza od JEDYNEJ córki...

a tobie nie wstyd ze jestes pasozytem ktory szuka zywiciela?!?!?!?! trzeba bylo skonczyc szkole a pozniej robic dzieci, super przyklad dla twojego przyszlego dziecka- mamusia z wyksztalceniem podstawowym POZDRO

Gość ciekawska mała mi
wiem jak to jest jak własny ojciec ma Cię w dupie, a prawda taka że powinien pomagać, młoda jesteś, szkoła nie skończona, może sąd będzie po Twojej stronie, mam taką nadzieje :) należą Ci się pieniądze od ojca moim zdaniem, skoro ma głęboko w poważaniu to niech chociaż kasę płaci

Dziewczyno ale Ty jesteś w stanie się utrzymać. Szkołe masz zaoczną, a jeśli czułaś się na tyle dorosła by zakładać rodzine nie pytając ojca o zdanie to bądz odpowiedzialna i zarób na nią.

Gość ciekawska mała mi
jedziecie po niej, a ciekawa jestem co byście sami zrobili w jej sytuacji, dziewczyna chce skończyć szkołę, pyta o radę a wy odrazu o puszczalskiej itp, kochana nie martw się nimi, o alimenty zawszę można spróbować zawalczyć :D

Gość evelin7046
ciekawska mała mi nie przejmuj sie przywyklam do tego na kafe :) nie wiem czy dam rade przy malym dziecku :(. a chcialabym wrocic do szkoly ... a ojciec tez ma zone nowa rodzinke dzieci chodza do prywatnych szkol wynajmuja mieszkanie za 1800 zl wiec... dlaczego ja mam nie walczyc o swoje on cale zycie mial mnie w dupie

Gość ciekawska mała mi
żłobek czy opiekunka też kosztują, a rodzic ma OBOWIĄZEK pomagać do uzyskania przez dziecko pełniej samodzielnośc i nie mówcie że to że sama ma dziecko od razu skreśla ją, że nie powinna otrzymać pomocy od ojca, od tego jest sąd i on rozstrzygnie sprawę

prawdopodobnie dziewczyna chce iść do skzoły by mieć alimenty. Sorry, ale ojciec płacił dopóki młodej nie zachciało się doroslego życia. Chciała, to ma ja naprawde nie widze powwodu by ojciec teraz utrzymywał jej dziecko bo młodej się bawić w dom zachciało. Jestem zwolenniczką instytucji alimentów ale nie naciągactwa :/

Gość nie, alimenty od ojca
toż ojciec dziecka teraz powinien im zagwarantować byt, bedą nawet razem mieszkali