Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość senseye3

Pies sika na łóżko- pomocy!!!!!!!!

Polecane posty

Gość senseye3

Witam. Mam wielki problem ze swoim szczeniakiem! Ma jakieś 5 mies. nie jestem w stanie dokładnie określić ponieważ jest znajdą. Strasznie cwaniakuje w domu, sika na łóżko( nie często ale dwa razy mu sie zdarzyło), zresztą wszedzie gdzie popadnie, robi kupy (czasem nawet po przyjsciu z pola). Mamy ogródek więc pies jest co godzine wyprowadzany a mimo to załatwia się w domu. Jak pisałam wyżej strasznie cwaniakuje, gryzie ale tylko nas na szczescie albo nieszczescie:/ na spacery panicznie boi sie chodzic jest wtedy w amoku nie wie w ktora strone isc, ogląda sie za siebie co chwile, pójdzie tylko tą drogą którą zna ale tylko w stronę domu:/ nie wiem czy to przez to ze przybłąkał się sam w wielką burzę cały roztrzęsiony wtedy mial jakies 3,5 mies ( ktoś go najwyraźniej wyrzucił bo żaden sąsiad go wcześniej nie widział). Pomóżcie mi nie chce zeby pies nas zdominowal przez gryzienie, a domu traktował jako miejsca do załatwiania się:((((((

Gość wszystkie chłopaki Smudy
to daj mu trąbke niech gwizda podczas meczu

Gość kokospoko123
przede wszystkim musisz zneutralizować zapach moczu na łóżku - pies tam sika, bo czuje swój zapach. najprościej i najszybciej spryskać po umyciu osikane miejsce wodą z octem, to samo rób z podłogami. poza tym zaglądnij do krakvetu i zamów psiakowi zabawki - maluch musi mieć czym się bawić i co gryźć, inaczej mieszkanie będzie w opłakanym stanie. oczywiście nagradzaj go za każde wysikanie się w ogródku i pod żadnym pozorem nie krzycz na niego jak nabrudzi w domu - wtedy pies zacznie się ukrywać i nawet nie będziesz wiedziała, że zrobił kupę za szafą na przykład ;)