Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzenna27

Staż z UP i mój wiek

Polecane posty

Gość marzenna27

Witam, w tym m-cu kończę 27 lat, ale nie minął jeszcze rok od ukończenia studiów.Czy przysługuje mi staż z UP?Wiem, że można być skierowanym do 27 roku życia- i moje pytanie:czy cały staż ma się odbyć przed skończeniem 27 lat, czy można być skierowanym tak jak ja-jeszcze przed urodzinami?

Gość MALINKA_MI
możesz iśc nawet po 30-tce ,musisz spełnac jeden z warunów stażowych,poczytaj sobie na stronie UP

Gość marzenna27
Znalazłam takie coś na stronie UP:Starosta może skierować do odbycia stażu u pracodawcy na okres nie przekraczający 12 miesięcy: osobę bezrobotną do 25 roku życia; osobę zarejestrowaną jako bezrobotna w okresie do upływu 12 miesięcy od dnia określonego w dyplomie, świadectwie lub innym dokumencie poświadczającym ukończenie szkoły wyższej, która nie ukończyła 27 roku życia. Więc chyba nie do końca tak jest...urodziny mam za tydzień, więc chyba żeby mnie ten cały staż objął muszę być przyjęta do ukończenia 27 rż. Pani w UP nie umiała mi odpowiedzieć na to pytanie(!) przez tel, a do Urzędu dzisiaj nie mogę się udać.