Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniczkaQ

Poszukuję kogoś po kursie architektury wnętrz.

Polecane posty

Gość AniczkaQ

jw.

Gość Julka15
:D a za pomoc pewnie podziekujesz oralnie :D

Gość AniczkaQ
musiałabym być Tobą ;)

Gość AniczkaQ
Jeśli zrobię kurs niby dostanę pracę, ale kurczę mam być sama. A po kursie praktycznego doświadczenia ZERO ;/ czy jest sens...poradzę sobie?

Gość Trzeba przejawiać
manulane zdolności , chodzi mi o rysowanie?

Gość AniczkaQ
Jestem artystką ;) ogólnie jestem po szkole średniej o kierunku architektura krajobrazu. Sama maluję obrazy. Zdolności manualne jak najbardziej są. I wyobraźnia spora.

poradzisz sobie i nie potrzebny Ci kurs, w jakim programie masz projektować, na kursie Cię nie nauczą, bądź podstawy, albo powiedzą Ci co i jak ale i tak zapomnisz, w każdym programie masz manuale i z nich najlepiej się uczyć, ja jak rysowałem to się przy okazji uczyłem programów

Gość Trzeba przejawiać
Ale mój post nie był do aniczki tylko osoby po kursie. Nie najlepiej rysuje , a chciałabym skończyc taki kurs

Gość AniczkaQ
jak pracodawcy patrzą na potencjalnych pracowników po kursie? Może lepiej najpierw odbyć nawet bezpłatny staż w jakiejś firmie, by złapać trochę praktyki? ty jesteś po takim kursie? Pracujesz?

Gość AniczkaQ
trzeba przejawiac - zdolnosci manualne na pewno- trzeba umieć wykonywać rysunki, wizualizacje na komputerze swoją drogą... W jakim mieście chciałabyś zrobić taki kurs?

rysyuje się w programach Cad wiec nie trzeba miec juz jakiś tam zdolnosci manualnych, no chyba zeby klikac w miare szybko skroty klawiszowe, potrzeba tylko przestrzennego spojrzenia i dobry wizję co chcemy zaprojektować

Gość AniczkaQ
trzeba przejawiać- następnym razem zadawaj pytania kierując się do kogoś, a nie w przestrzeń... BTW możesz zrobić sobie dodatkowy kurs rysunku... sama z chęcią bym się na taki zapisała, jakbym widziała sens (trzeba dążyć do ideału ;) ) Choć w szkole z projektami dawałam sobie bardzo dobrze radę i rysowałam różne bryły, z rożnych perspektyw...

no chyba nie patrzą na to, masz wykształcenie kierunkowe to musisz umieć posługiwać się narzędziami pracy, czy sekretarce potrzebny kurs Office, pracuje ale nie w projektowaniu

Gość AniczkaQ
wierze że - a ja czytałam że najpierw wykonuje się projekt, później robi wizualizację. Najwidoczniej źle to zinterpretowałam, bo rysować można również w programie, czy tak?

Gość AniczkaQ
a mogę zadać pytanie.. : dlaczego nie architektura? Ciężko było znaleźć Ci pracę?

za małe pieniądze w moim mieście, i nie kończyłem architektury, jak zmienię lokalizacje tylko nie wiem na jaką to pomyśle co będę robił, projekt czego wnętrza? czy cały budynek od nowa?

Gość AniczkaQ
wnętrza.. na pewnym forum czytałam o kursach w tym kierunku i co mnie zdziwiło... 2 czy 3 komentarze pozytywne.. reszta twierdzi ze to pseudo-projektanci ( w sumie można by się zgodzić), którzy nic nie potrafią. Bądźmy szczerzy jak ktoś coś robi bo robi to nic dobrego z tego nie będzie. Po studiach typowo w tym kierunku też nie jest się alfą i omegą, bo pasowałoby studiować na kilku pokrewnych kierunkach -np. budownictwo, architektura wnętrz na politechnice i to samo na ASP - i co nam wychodzi? Architekt idealny ;)) ;D Prawdą jest, że 3 miesięczny kurs nie da doświadczenia. Gdzieś również przeczytałam, że lepiej odbyć staż w firmie projektującej bo można wiedzieć więcej niż po 5 latach studiów...

to jak wnętrze to też jest jakiś program z Cad chyba Interior czy jakoś tak, definiujesz sobie pomieszczenie i ustawiasz mebelki kolory scian i jakies sufity kilkipoziomowe z oswietleniem i patrzysz jak to wygląda, tyle w temacie

Gość AniczkaQ
Pewnie wiesz co mówisz, skoro miałeś z tym styczność... jednak wiem, że tutaj tylko to nie wystarczy...

Gość AniczkaQ
up

Gość kokosanka

jak nie jesteś pewna, czy chcesz iść na kurs to zacznij samodzielną naukę. Bardzo dużo materiałów znajdziesz w necie. Sprawdź, czy faktycznie Ci się to podoba, zanim zainwestujesz kase. Możesz też pobrać wersje demo programów (najczęściej na 14-30dni są dostępne) i poćwiczyć trochę. Jak nie wiesz od czego zacząć to poszukaj w necie programu ARCHLine.XP. Ma dużo materiałów szkoleniowych (za free) i możesz pobrać test na 30 dni.