Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gugugaga

Jak to jest z tym krowim mlekiem?

Polecane posty

Gość gugugaga

Mam kilka pytań odnośnie mleka krowiego, otóż nie można go podawać niemowlętom. Więc kiedy można zacząć je podawać? Po ukończeniu roku jest mleko modyfikowane 3, więc chyba wtedy jeszcze nie... Poza tym czytałam w poradnikach żywieniowych że dziecko w wieku mojej córki (11 miesięcy) może jeść już twarożek, jogurt naturalny, kefir.. A przecież te produkty są zrobione z mleka.. Jak to jest, bo czegoś tu nie rozumiem...

Gość niussa
no to się wszystko zgadza. Po prostu przetwory mleczne są o wiele lepiej trawione przez ludzki organizm niż samo mleko.

Gość uszczesliwiona
moja corcia obecnie ma 14 miesiecy,gdy miala pol roku pila juz normalne krowie mleko i smakuje jej o wiele lepiej.dodaje troche cukru do smaku.bylam ostatnio na szczepieniu i lekarka mowila ze minimum 2 procent musi miec takie mleko jak chce sie podawac dzieciom

Gość taki lajf
Zgodnie z normami żywieniowymi mleko najlepiej zacząć podawać po 3 roku życia. Ja zaczęłam po roku i zdecydowanie bardziej córce smakowało.

Gość gugugaga
Czyli nie kupowałyście mleka modyfikowanego 3 (chyba junior się to nazywa)

Gość Rzeżucha
krowie mleko jak sama nazwa wskazuje jest dla krów/cieląt. żadnem ssak w naturze nie pije innego mleka niż swojej rodzicielki. z tym całym wapniem i witaminani to bujda. Pasteryzacja itp niszczy enzymy w mleku które umożliwiają przyswajanie witamin i wapnia. Przez to mleko doprowadza m.in. Do zwapnienia tętnic. W USA gdzie jest największe spożycie mleka - jednocześnie jest najwięcej przypadków osteoporozy. Dziwne nie? Dam to w ogóle jest tragedia - zwłaszcza jak się krowy faszeruje antybiotykani czy hormonen wzrostu. mleko jest dla małego cielęcia żeby szybko uroslo. Chcesz z dziecka zrobić duże ciele?