Gość van1lla Napisano Czerwiec 13, 2012 Czy jest tu ktoś, kto studiuje bądź studiował matematykę? Czy mógłby mi opowiedzieć o wrażeniach ze studiów? Nie tyle chodzi mi o perspektywy zawodowe, co o to, jak wyglądają same studia - czy są bardzo czasochłonne, czy są rozczarowujące czy wręcz przeciwnie, czy trzeba być matematycznym geniuszem, czy wystarczy po prostu lubić matematykę i się nią fascynować, żeby (przy, rzecz jasna, systematycznej pracy) dawać jakoś radę, nawet jeśli jest się "zwykłym śmiertelnikiem"? Czy można dać radę studiując matematykę jako dodatkowy kierunek (przy tym pierwszym raczej mało absorbującym), czyli mając do dyspozycji mniej niż 24h każdej doby? Ile czasu w tygodniu trzeba poświęcić na pracę własną? Co jest przerażające i czego należy się bać? Na co warto zwrócić uwagę przed rozpoczęciem studiów, żeby potem było łatwiej? Wiem, mam dużo pytań, ale będę wdzięczna za odpowiedzi na chociaż jedno z nich. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach