Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baśka***

5-latek mocno poci się podczas snu-co to może być ????

Polecane posty

Gość Baśka***

Mój 5-cio letni syn mocno poci się w nocy. Do tego stopnia,że włosy ma mokre jak po umyciu. Nie poci się co noc,ale zdarza się to dosyć często. Może ktoś coś wie na ten temat ? Będę wdzięczna za wszelkie informacje.

Gość dardanelya
Za cieplo ubrany

Gość srujka
mozesz mu wlozyc do lozka skore owcza pod przescieradlo, czy na wierzch, jak wolisz (bardzo dobrze reguluje temperature) i przykrywac lekkim kocykiem po prostu oczywiscie oprocz tego radzilabym tez wizyte u pediatry pozdrawiam :)

Gość Baśka***
Przy kolejnej wizycie zapytam o to pediatrę. Może jeszcze ktoś ? Jaki związek może mieć kręgosłup i zęby z poceniem się ?

Gość a jak ..............
dziecko jest ubrane do snu i jaka temperatura jest w pokoju ?

jeśli go nie przegrzewasz to może ma za mało wit d. Kiedyś slyszałam też taką opinię iż dzieci alergiczne szybciej się pocą..

Gość kag5a
brak wit d3

Gość Baśka***
Syn jest alergikiem,ale tak się pocić ?

Analogiczny temat był poruszony jakiś czas temu - poszukaj, odpowiedzi było sporo. - sprawdź temp.w pokoju - zostawiaj uchylone okno (możesz zamknąć idąc spać) - sprawdź czy piżama jest bawełniana - niektórzy sugerują brak wit.D3 Część dzieci podobno tak ma - nasza córka również się pociła.Żadne zabiegi nie dawały efektów. Po prostu jej przeszło po jakimś roku. I tyle.

Gość exit110
Moje dziecko przestało się pocić, a poty były POTWORNE. Pół godz. po zaśnięciu mokra głowa i plecy. Bóle nóg, zgrzytanie, słaba pamięć. Kilka lat szukałam przyczyny. Ogólnie cała nasza rodzina miała rózne problemy zdrowotne... Przyczyną okazała się lamblioza - Giardia Lamblia (może atakować cały organizm, nawet mózg). Poczytajcie o pierwotniakach jakie mogą powodować objawy / Lamblia, Ameoba, Trichomonas, toksoplazmoza. Pomógł mi też w leczeniu zapper. Kilka dni po użyciu duże pogorszenie zdrowia, ale to znak oczyszczania się organizmu i trzeba to przetrwać/ nie brać leków, bo one tylko hamują proces oczyszczania. Są też leki "z apteki"i środki bardziej naturalne. Balsam kapucyński, Vernicadis, Tiberal, ekstrakt z papai, olej kokosowy. Unikac słodyczy jak ognia. To jest ich pożywka. Ogólnie na rozjaśnienie jak działa nasz organizm polecam stronę www.bioslone.pl