Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anita 26

Kiedy dni płodne ???

Polecane posty

Gość Anita 26

Hej, w sobote kochalam się z moim chlopakiem, było cudownie... i niestety mój kochany za pózno wyciągną i teraz nie wiem czy mam się czego obawiać.. Ostatni okres miałam 26 maja ( 5dni), a kochaliśmy się w nocy 9-10 czerwca. Cykle mam z reguły nieregularne ( 31-37 dni). Wiem, że przez to nie moge sobie pomóc kalturatorkiem, który wylicza dni płodne, ale ich racja jest wątpliwa... Jest tego cała masa w necie, z ciekawości porównałam kilka i różnie pokazywały dni płodne ;-/ Czy ktoś jest w stanie stwierdzić jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże??

Gość pieknaa blondyneczqq
gratulcje mamusiu

Gość Anita 26
Pieknaa blondyneczqq czy mogłabyś mi napisać skąd taka zdecydowana odpowiedź??

Gość Jelito
Czyli jesteś w ciąży !

Gość daaaaa
akurat mialas dni plodne, moglas zareagowac od razu

Gość JooPadre
o matko spie rdalaj KU R WO na forum ciąża

Gość Anita 26
Najgorsze jest że w niedzielę kochałam się też z bratem mojego chłopaka i teraz nie wiem kto bedzie ojcem jakby co :(

Gość daaaaa
JooPadre0 skad sie biora takie pol mozgi?

Gość Anita 26
Dziękuję za odpowiedzi, wszyscy odpowiadają zdecydowanie. Czy to oznacza, że napewno były to dni płodne? Tak jak pisałam wyżej mam cykle nieregularne, więc skąd wiadomo kiedy są dni " podwyższonego ryzyka"?

Gość daaaaa
ja mierze codziennie rano temperature, mniej wiecej w srodku cyklu do gory skacze temperatura. wtedy wiem, ze owulacja juz sie odbyla. ty tego nie robisz, wiec mozna mniej wiecej stwierdzic, ze w polowie masz ta owulacje. plemniki zyja do 72 godzin, wiec szanse na ciaze u ciebie sa dosc spore.

Gość Anita 26
Ktoś sie podszywa pode mnie, spoko... kobieta jest pełna obaw wątpliwości, potrzebuje rady, a niestety są tacy co w takim momencie przyssają się jak pijawka i będą żerować na czyimś potknięciu, ehh.. :-/

Gość Anita 26
A ile kosztuje skrobanka w Czechach? Trzbe mieć paszporta?

czyli kochaliscie sie w 15dniu Twojego cyklu? jezeli Twoj cykl mialby wynosic 31 dni - szanse sa spore, pozniewaz wychodziloby na to ze kochaliscie sie 2 dni przed owulacja ( 14 dni przed kolejna miesiaczka wystepuje owulacja ) jezeli Twoj cykl wynioslby 37 szanse bylyby nikle tak czy siak, piszesz ze cykle masz nieregularne wiec prawdopodobienstwo jest spore

Tak się akutat składa, że dla mnie ewentualna ciąża nie jest tragedią, wiadomo że jeżeli ktoś nie planuje to w jakiś sposób dzidzia komplikuje życie, ale w moim przypadku napewno nie na tyle żeby chociaż przez chwile pomyśleć o skro...

daaa, wszystko zalezy od dlugosci cyklu, to czy temperatura skoczy nie oznacza przebytej owulacji, owulacja moze pojawic sie przed skokiem jak i po nim

Gość daaaaa
w takim razie po skoku temperatury po jakim czasie moze pojawic sie owulacja?

Gość daaaaa
w takim razie po skoku temperatury po jakim czasie moze pojawic sie owulacja?

a jak dluga masz faze lutealna? ja mam np 12 dni zawsze wiec owu mm akurat 2 dni przed skokiem, niektore babki maja np lutealna 16 czyli wystepuje u nich 2 dni po skoku

a jak dluga masz faze lutealna? ja mam np 12 dni zawsze wiec owu mm akurat 2 dni przed skokiem, niektore babki maja np lutealna 16 czyli owu wystepuje u nich 2 dni po skoku

Gość daaaaa
ja mam 14 dniowa faze lutealna.

wszystko zalezy od przysadki mozgowej, a dokladniej od jej czulosci na zmiany w organizmie ( hormony )

Gość daaaaa
ale wydaje mi sie, ze nie masz racji. dla kazdej kobiety faza lutealna jest stala i wcale to nie oznacza, ze zawsze 14 dni musi minac od owulacji do miesiaczki. jak bys miala racja, metoda objawowo termiczna bylaby nieskuteczna, a nieplodnosc poowulacyjna jest na 100% pewna.

nie zgadzam sie z Toba przeciez wszystko sie zgadza, stosujesz konkretna metode w NPR? czy tak poprostu sobie mierzysz? sa rozne anomalnie jak np przedwczesny skok metoda objawowo termiczna jaknajbardziej jest skuteczna tak samo jak nieplodnosc poowulayjna, ale trzeba umiec dobrze interpretowac cykl rownie dobrze lutealna moze odbyc sie bez skoku, np w metodzie rotzera wystarczy ze 3 temperatura spelnia warunek 2 stopni po wyzej lini 6ciu nizszych temperatur, badz 4 ta ktora tego warunku juz spelniac nie musi ale powinna byc troche powyzej lini podstwowej gin zawsze mi mowi ze owulacja bez wzgledu na dlugosc cyklu wystepuje 14 dni przed kolejna miesiaczka - u mnie potwierdzone jest to monitoringiem

Gość daaaaa
ale krotka faza lutealna, krotsza niz 11 dni tez jest przeszkoda do zajscia w ciaze. wiec chyba na jedno wychodzi.

wazna role odbywa tutaj obserwacja sluzu ostatni dzien wzglednie plodnego sluzu poprzedza poczatek fazy lutealnej, w niektorych metodach mowi sie ze lutealna zaczyna sie od dnia kiedy obserwujesz najbardziej plodny sluz np jak bialko jaja kurzego Wszystko zalezy jaka metoda interpretujesz cykl

Gość daaaaa
wlasnie sluzu mam zawsze bardzo malo, wiec musze palcem badac szyjke macicy. sluz, owulacja i bol owulacyjny zawsze sie zgadzaja.

Gość daaaaa
omijam dni plodne;)