Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffgrbhnjmytulo

slub kuzynki ile kasy dac?

Polecane posty

Gość ffgrbhnjmytulo

Przyjezdzam z zagranicy na slub bliskiej kuzynki i nie wiem ile kasy dac. Tutaj ludzie daja po 100 euro okolo a widze na forum ze ludzi pisza, ze w polsce 400-500zl minimum, wiec na to wychodzi, ze jak przyjede beda oczekiwac, ze dam wiecej. No wkoncu mieszkam na obczyznie. Tylko, ze jeszcze mam dodatkowe wydatki jak lot okolo 300 euro za 2 osoby. Nie wiem ile powinnam dac, co sadzicie?

Gość informatyk___
tyle na ile cię stać a nie tyle ile ludzie mówią.

Gość jak 2 osoby
200 euro minimum ja bym dała 400, bo taki jest przelicznik

Gość jak 2 osoby
sama piszesz, że tu dają 400zł ale tu są inne zarobki, 400zł wypracowane w Polsce równa się 400euro u nas:D

Gość tyle dalam kasy
Hejka! Miesiac temu bylam na weselu kuzyna. Tez mieszkam za granica. Nie mozesz podchodzic do tematu tak, ze skoro mieszkasz za granica to masz dac niewiadomo ile... Ja dalam 500 zl i czulam sie z tym dobrze, bo rowniez na sam lot musialam wydac drugie tyle (chociaz widomo, ze nie kierowalam sie tym przy decyzji o wysokosci prezentu).

Gość ffgrbhnjmytulo
no stac mnie na wiecej, bo zbieram kase na mieszkanie, ale wlasnie w tym problem, ze zbieram a kuzynka juz mieszkanie ma a teraz dom buduje

Gość ffgrbhnjmytulo
Dzieki za odpowiedzi. Pare lat temu dalam drugiemu kuzynowi 500zl ale wtedy bylam mlodsza nie myslalam o kupnie mieszkania czy zakladaniu rodziny ;)

Gość jak 2 osoby
Ja idę za tydzień, prezent kupiłam za 300neuro i do koperty daję 600zł:P

Gość ffgrbhnjmytulo
chyba cie zaposze na swoje wesele ;)

Gość mr iks
Po szóstym dniu EURO liderami strzelców są Alan Dżagojew i Mario Gomez (po trzy gole). Dwie bramki na koncie ma czterech piłkarzy: Nicklas Bendtner, Mario Mandżukić, Vaclav Pilar i Andrij Szewczenko

Gość jak 2 osoby
parę lat temu 500zł, to może było coś, dziś za talerzyki nie wrócisz:P

Gość ffgrbhnjmytulo
teraz tylko jeszcze musze na nie uzbierac... planowany termin 2020 ;)

Gość ja bylam u kolezanki
Ja bylam u kolezanki z mezem i dalismy w koperte 400zl a w lipcu idziemy do kuzynki tez bliskiej i tez dam 400zl

Gość tyle dalam kasy
jak 500 zl nie zwroci sie za talerzyk? Bez przesady... JA wiem, ze moj kuzyn byl bardzo zadowolony z tej kwoty i nie spodziewal sie tylu. Autorko to, ze masz pieniadze nie znaczy, ze musisz dawac od razu 1000zl. Nawet jesli nie zbieralabys na dom nic nie musisz... Wiadomo, ze kazdy ma swoje zycie, a moim zdaniem jakby kazdy dal 500 zl z gosci byoby dobrze.

nie mam zamiaru wyrozniac kolezanki i kuzynki,zapraszaja to niech stawiaja

Gość zainteresowany leon
daj 300 tyle wystarczy to nie siostra ani brat tylko dalsza rodzina to tylko kuzynka więc bez spiny :D

masz racje

siostrze mozna wiecej wlozyc w koperte lub bratu,ale tez nie kazdego stac,wiadomo prezent mozna kupic tanszy niz wkladac tyle kasy do koperty,ale to juz jak kazdy uwaza

Gość ...Koperek........
Nawet 500 zł grzywny może zapłacić jeden z mieszkańców Sosnowca, który podczas wczorajszego meczu Polska-Rosja w przypływie emocji wyrzucił przez okno telewizor. Zrobił to zaraz po pierwszej bramce.

A co to za roznica czy ida 2 osoby na wesele czy jedna czy nawet 3 osoby,wkladasz tyle na ile cie stac i tyle

z tym 600zl to juz przegiecie,nawet jakby mnie bylo stac na tyle zeby wlozyc do kopert a stac mnie,to nawet bym tyle nie wlozyla

Gość kakakkkkk
400 zl bedzie ok, nie sluchal tych idiotek, bo one twierzdza ze na chrzciny daja 1000 a na slub pare tys :) w tamtym roku moja kolezanka wziela mnie na swiadkowa (slub cywilny, przyjecie w domu dla najblizszej rodziny) ja akurat wrocilam z zagranicy wiec na koncie prawie 100tys, bo tez zbieralam ale nie czulam sie przez to zobowiazana do dawania jej niewiadomo jakiej sumy no i tez dalam 400zl gdyby to byl moj brat lub siostra to dalabym te kilka tys, no ale sorry, nie dla kolezanki albo kuzynki :P

Gość matika1000
Siema, idę na wesele kuzynki. Ile mi wypada dać? Jej ojciec to mój chrzestny. Nie mogę się już chyba zasłonić byciem studentem :). Skończyłem studia w maju, zarabiam powyżej średniej krajowej. Wesele bedzie chyba jednodniowe i nie w jakimś ekskluzywnym miejscu. Myślałem żeby dać 300 PLN od pary - ok Waszym zdaniem? Mam teraz dużo wydatków, kupiłem nową nawigację, nowego ipoda i muszę zapłacić OC za alfę :).