Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukustuku

jak można spędzic fajnie cały dzień na sląsku i w okolicach?

Polecane posty

Gość kukustuku

w sensie braku możliwości noclegu - tylkood rana do wieczora. Odpada wesołe miasteczko i zoo

Gość Kapibaraa
Na hołdzie!

Gość I co?,slub,dzieci?
Ja mieszkam w zaglebiu,nie wiem co tam mozna zobaczyc? Sprawdz sobie w necie i juz. Z tego co wiem to Ruda Slaska cos tam ma do pokazania,Otylia Jedrzejaczak z tamtad pochodzi i mowila cos o tym ze jest wiele atrakcji,ale jakich ? nie wiem.

Gość Ślonzoczka ze Śląska
Co Wy tam wiecie! Pięknie jest w Pszczynie, można zwiedzić zamek, wokół jest piękny park, w którym jest Zagroda Żubrów.

Gość Ślonzoczka ze Śląska
a jeżeli to ma być w weekend to polecam Chudów- to niewielka miejscowość, ale zawsze w soboty i niedz. odbywają się tam imprezy plenerowe obok ruin zamku

Gość hakuna matactwo
A ja polecam szlak zabytków techniki. 30 czerwca rusza bezpłatny objazd po tym szlaku. Zaczyna się w katowicach. Polecam kopalnie Guido, sztolnie czarnego pstrąga, park w chorzowie z zoo i wesołym miasteczkiem, muzeum prl-u i wiele innych ;)

Gość hakuna matactwo
o zamkach już nie wspomnę. Jeszcze kompozycje cysterskie w rudach raciborskich, Pszczyna, Chudów, Olsztyn. Do wyboru do koloru. Zabytków na śląsku jest wiele. Zagłębie ma swojego Kiepurę, w sosnowcu- ogród botaniczny chociaż nie wiem w jakim jest stanie, dąbrowa górnicza- pogorie- zespół zbiorników, Będzin- zamek.