Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonaaaaaaaa

chlamydia wie ktos cos???blagam

Polecane posty

wczoraj wyladowalismy z moim mezczyzna w szpitalu okazalo sie ze to zapalenie najadzry...i dzis sporo o tym sie naczytalam czy to znaczy ze mam sie martwic? czy to znaczy ze ktores z nas mialo badz ma chlamydie??? ja nie mam wg objawow ratunku:(

Gość trghyuj
jakiego ratunku? zrobice szczoglowe testy na 2 rodzaje chlamydii w szpitlau i tyle

wydzwaniam po lekarzach ale wszedzie sa terminy mam taka prace ze nie latwo mi sie zwyczajnie urwac...a chcialabym wiecej o tym wiedziec i to jak najszybciej

Gość kooomm
ja robilam testy genetyczne na rozne infekcje, chlamydia jest czesto utajona, nie daje zadnych objawow. leczy sie to antybiotykami- i tu sa sprzeczne opinie, bo czytalam nawet o rocznych terapiach, jesli infekcja jest juz dlugo. zapalenie najadrzy leczy sie antybiotykiem, a czy to chlamydia czy nie, to chyba lekarz wam powie po testach

Gość takata,.
to przejdz do wójka google i poczytaj a nie tu dupe zawracasz

no wlasnie podobnie pisza w necie i po tym, co sie naczytalam to jestem przerazona;/

taa google, raczej liczylam ze znajdzie sie ktos kto sie z tym zetknal , nie musisz sie udzielac skoo "dupe ci zawracam" ;]

Gość kooomm
nie panikuj, w necie wypowiadaja sie glownie wlasnie ci, ktorym nie pomagaja standardowe leczenia. tez sie naczytalam o kilkuletnim nieuleczalnym juz zapaleniu najadrzy (interesowalam sie tym tematem ze wzgledu na problemy zdrowotne moje i mojego partnera). wiekszosc sie po prostu wyleczy i zapomina, i nie ma o czym pisac w necie.

uffff, podobnie kiedys naczytalam sie o wyrywaniu zeba suchym zebodole i dluuugimi komplikacjami ..mam nadzieje ze i z tym tez przesadzaja, i ze kilka tabletek wyleczy sprawe tylko jesli tak jak pisza to faktycznie chlamydia to znaczy ze tak czy siak wszedzie tym cholerstwem mozna sie zarazic a bedac w zwiazku choruje sie wspolnie...świetnie;/

Gość fhjfjf
znajoma mojej przyjaciolki maiala wlasnie ta chorobe weneryczna, przez to ciagle tracila ciaze w 5 tyg. Starali sie o dziecko i tu ciagle bah.. Ona brała jakies tabletki na to chyba antybiotyki a on mial to w dupie, i kolo macieja... Ona sie wyleczyła, poszla jako 10 kochana z nim do łóżka i znów. Jej facet (ze z reguły kurwiarz) ją zaraził, nie dawala sobie powiedziec ze to przez niego (ciagle gadala o tym jak o infekcji grzybicznej). On zadowolony czesto cięzarną żone zdradzał i chlamydie przekazywał dalej.. tyle wiem na temat chlamydii, wiecej przykładów nie znam.

;//// to nieciekawa historia ..akurat ani ja ani moj partner nigdy wczesniej nie mielismy duzej ilosci partnerow stad moje zdziwienie jak wczoraj wyszedl ten jego stan zapalny..ale niby tym mozna sie tez zarazic na basenie itp itd..i szybko podac partnerowi z drugiej strony moze to wcale nie od chlamydii..ahh juz sama nie wiem co myslec..musze sie dostac do ginekologa bo oszaleje;///

Gość kooomm
nie wiem czy wszedzie mozna sie zarazic, jedni twierdza ze tylko przez wspolzycie, inni ze chlamydia zarazasz sie tak jak katarem. przestalam drazyc w necie, bo wlosy dęba stawały. no i okazalo sie ze nie mamy chlamydii, w zasadzie do dzisiaj nie jestem zdiagnozowana, a moje problemy nie sa zwiazane z problemami partnera (on zdiagnozowany i po leczeniu)

to nie robilas testu na chlamydie??

Gość kooomm
robilam na mnostwo infekcji, w tym chlamydie, wyszlo ze nie mam nic. obecnie objawy sa mniejsze a ja podejrzewam alergie, tlyko nie wiem na co ;) dlugo by mowic. test na chlamydie byl testem genetycznym z wymazu z szyjki macicy oraz materialu z warg sromowych i okolic cewki moczowej

Gość prowokantkaxxaaxx
a mozna to miec i o tym nie wiedziec?

Gość gość
Witam, właśnie zdiagnozowałem u siebie to ścierwo zrobiłem badania i wyszło mi igg 71,6 czyli przewlekła infekcja. U mnie było tak że mam od dłuższego czasu takie objawy: ogólne osłabienie i brak chęci do życia, tycie, nie mogę się dobudzić i wstać rano ile bym nie przespał i wypoczywał, zawalone zatoki pogorszenie po jedzeniu cukru, nabiału, glutenu mięsa, strzelanie w stawach w szczególności skokowym, palcach, szyi, sztywność i bolesność szyi, powiększenie gruczołów łojowych, zaczerwienienia i wysypki na twarzy duże krosty wyskakujące na twarzy klatce, przedramionach, brzuchu, swędzenie skóry głowy, słabe włosy i paznokcie, słabe funkcje kognitywne, kiepskie samopoczucie cały czas. Zacząłem więc szukać rozwiązania np. przez dietę no i okazało się się jest niewielka poprawa samopoczucia przy odstawieniu produktów zapalnych. Mam też incydent z nużeńcem, miałem uczucie jakby poruszania się czegoś w różnych częściach ciała. Ostatnio zacząłem edukować się odnośnie zdrowia, diety, badań żeby po objawach obstawić najbardziej prawdopodobne choroby, zrobiłem badania za 800zł na najbardziej prawdopodobne i na razie trafiłem na chlamydie. I znowu zacząłem czytać i znalazłem taki artykuł mistykabb.wordpress.com/2014/09/22/1078/ że to właśnie nużeniec może być wektorem dla różnego rodzaju bakterii, wirusów, grzybów dermatologia.mp.pl/lista/115624,postepowanie-lecznicze-w-przypadku-nuzycy tylko wg. innych naukowych artykułów te roztocze ma 70% społeczeństwa i co przeleczymy chlamydie a ona wróci do nas z tym roztoczem albo złapiemy to na basenie albo saunie wg. badań chlamydia przenosi się drogą kropelkową i b. często daje objawy grypy. Nużeniec często też powoduje problemy ze spojówkami właśnie infekcją chlamydią. Znalazłem protokół odnośnie leczenia sekretyhipokratesa.pl/2016/07/23/1-polski-protokol-leczenia-bakterii-komorkowych-i-wirusow-metoda-leczenia-sm-cfs-pcos-rzs-etc/ czy ktoś go stosował? Tam jest wpis żeby leczyć stosować kozieradkę z np. cynkiem u mnie kozieradka super oczyszcza zatoki.

Gość gość
a może miałeś kiedyś kleszcza i przy okazji masz i chlamydie i boreliozę i jeszcze inne koinfekcje którymi ten pajęczak może zakazić.

Gość gość
Kleszcza nigdy nie miałem, ale raz mnie coś ugryzło w łydkę tak że nie mogłem chodzić ale dostałem antybiotyk i opuchlizna zeszła, słyszałem że nie tylko kleszcze przenoszą bakterie ale też np. końskie muchy