Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bialymotyl

I am proud of the Polish-napisane przez POLKE!

Polecane posty

Gość bialymotyl

Znajoma po naszych remisach wypisuje cos takiego na FB.Wiem nie musze się tym przejmować Kiedyś nawet tu na kafe pisałam że mnie to nie interesuje jednak mnie to wkurzyło.Dziewczyna Jest Polka mieszkającą w Szkocji. 90% jej znajomych to POLACY! A ona pisze tylko po angielsku. Nawet życzenia urodzinowe! Komentarze pod między innymi moimi zdjęciami! Co ona chce udowodnić? Jest dumna z Polski a nie chce sie z nimi utożsamiać np.Językowo?

Gość p3ep3rrr3
chce pokazac tobie,ze lepiej niz Ty zna angielski,a Ty tez mas zkompleksy skoro cie to przejmuje

jak pisałam wczesniej to mnie nie obchodziło ale coraz wiecej tego jest...wkurza mnie to! To jest jak z ludzmi co byli miesiac za granicą i zapomnieli ojczystego jezyka....

Gość pitulinka
akurat w tym przypadku moge to zrozumiec, bo co bedzie sie chwalic swoim polskim znajomym, ze jest dumna z bycia polka?

facebook to portal światowy a nie tak jak nasza klasa, ona może też mieć kliku obcokrajowców w znajomych, więc łatwiej jest pisać w jednym języku żeby wszyscy rozumieli, a nie dwie wersje.

donkapatke ale ona mi wysłała zyczenia urodzinowe po angielsku... pod moimi zdjeciami pisze po angielsku...jedynie prywatne wiadomosci pisze po polsku ....napisałą do wszystkich o spotkaniu klasowym po angielsku! bo akurat bedzie w sierpniu w Kraju!

kiedyś na swojej ścianie napisała ze szuka pewnej ksiązki. Ksiazke potrzebowała jej siostra w Polsce! i była ona wydana przez jakiegoś wykładowce z uczelni gdzie studiuje jej siostra.Jako ze jej siostra nie posiada FB a moja kolezanka konczyła te same studia to prośba była skierowana do jej znajomych z uczelni. Oczywiście napisała po angielsku! to raczej ne było skierowane do jej zagranicznych znajomych...