Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plisplis

Przemoc w rodzinie -pomóżcie

Polecane posty

Gość plisplis

Moja siostra cioteczna non stop jest bita zastraszana i szykanowana przez meza. na poczatku ich slubu on wydawał sie spokojny, cichy . Po kilku latasz wyszlo ze ma kochankę, ja szantazuje okrada, zaciaga kredyty. A ostatnio nawet ja bardzo mocno bije. Ma dwojke dzieci dzieci sa psychicznie zniszcozne przez tego czlowieka. porblem polega na tym ze wszytsko co zlozyla papiery o rzwod , zgloszenie na policje wszytsko to sie wolno ciagnie. Do tego maja dom wspolnie i nie ma gdzie uciec przeniesc sie. Nie wiem jak jej pomoc denerwuje mnie to ze tak to wszytsko wolno przebiega. Boję sie ze dojdzie do nieszczęscia i ją zabije zanim wszytsko rozpatrza. czy jest jakis porgram ochronny dla takich osob?

Gość jfddfvhhhg
ila lat ma twoja ciocia?? a dzieci? w wieku szkolnym czy male?

Gość konfucjuszowa
Nowa procedura Niebieskiej Karty, pomóc może pracownik OPS, Policjant, lekarz, nauczyciel. Można założyć bez zgody osoby która doświadcza przemocy w rodzinie. Jeśli założy, według nowych przepisów jest to podstawą do eksmisji małżonka i ma szanse na rozwód z winy męża.

Gość LIKLA
Boże to twoja siostra cioteczna kochasz ją więc postaraj się ją wziąść do siebie albo do kogoś innego z rodziny nie szukaj wymówek że nie masz warunków on już jej zrobił krzywdę a dziecią trzeba znaleść psychologa nie ma co czekać znam historie osoby która popełniła samobujstwo bo rodzina nie ''mogła'' jej pomuc